Κορονοϊός: Ποιοί δεν πρέπει να φορούν διπλή μάσκα – Οδηγίες

Κορονοϊός: Ποιοί δεν πρέπει να φορούν διπλή μάσκα – Οδηγίες

: Νέες οδηγίες για τη και ειδικά της διπλής μάσκας προχώρησε ο αμερικανικός CDC (Centers for Disease Control and Prevention). Δείτε στο ipaidia.gr ποιά πρέπει να φοράτε.

Οι οδηγίες για τη

Σε νέες οδηγίες για τη χρήση μάσκας και ειδικά της διπλής μάσκας προχώρησε ο αμερικανικός CDC (Centers for Disease Control and Prevention). Η ενημέρωση ήρθε έπειτα από εργαστηριακό πείραμα που κατέληξε πως η πάνινη μάσκα πάνω από τη χειρουργική προσφέρει αποτελεσματικότερη προστασία από τον κορονοϊό.

Η διπλή μάσκα στο πείραμα που επικαλείται ο φορέας υγείας των ΗΠΑ μείωσε την έκθεση στον κατά 95%. Παρά τα αποτελέσματα όμως, η διπλή μάσκα μπορεί να μην είναι για όλους. Ο CDC αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του πώς πρέπει να προσέχουμε για κάποιους παράγοντες όταν επιλέξουμε τη λύση της διπλής μάσκας.

Αν η αναπνοή γίνει δύσκολη ή αν η όραση περιορίζεται, τότε η διπλή μάσκα δεν αποτελεί καλή κίνηση. Αυτοί είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που πρέπει να λαμβάνει υπόψη ο πολίτης για το αν θα φορέσει διπλή μάσκα. Επίσης, ο CDC αναφέρει πως πρέπει «να δοκιμάζουμε κάθε πιθανή τεχνική για αποτελεσματικότερη χρήση μάσκας στο σπίτι, πριν τη δοκιμάσουμε έξω στον κόσμο». Ώστε να δούμε ότι μπορούμε να αναπνέουμε άνετα και να βλέπουμε ανεμπόδιστα.

Σημαντικό είναι επίσης πως ο CDC απορρίπτει την επιλογή της χρήσης δύο μασκών μίας χρήσεως.

Διπλή μάσκα: Γιατί προστατεύει καλύτερα – Τι λένε οι ειδικοί

ΟΑΕΔ: Έρχεται ΝΕΟ επίδομα – Ποιοί θα το λάβουν

Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού: Ποιά είναι κλειστά σήμερα 19/2 – Λίστα

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !