Σάμος: Σύμφωνα με το δημοσίευμα αναφέρεται πως το αεροσκάφος έφτασε πάνω από το αεροδρόμιο «Αρίσταρχος» όπου ταλαντεύτηκε και στη συνέχεια κατέληξε στο νερό.

Το βράδυ της Δευτέρας (13.09) αεροσκάφος τύπου Τσέσνα κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά από το Ποτοκάκι, με τις Αρχές να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των επιβατών.

Το βράδυ της Δευτέρας (13.09), μια ιδιωτική πτήση από το Ισραήλ, ενός μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Τσέσνα, δεν έφτασε ποτέ στο αεροδρόμιο της Σάμου καθώς κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά από το Ποτοκάκι.

Το αεροσκάφος ήταν μικρό, ιδιωτικό και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μαρτυρίες για το τί έχει συμβεί, ούτε για τον αριθμό των επιβατών του.

ενώ στο Cesna-172, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Samosvoice, επέβαιναν δυο άτομα και ήδη το Λιμενικό Σώμα, οι υπόλοιπες Αρχές, αλλά και ιδιωτικά σκάφη έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της έρευνας για τον εντοπισμό των ατόμων.
Σύμφωνα πληροφορίες, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ κατά την προσέγγιση για την προσγείωση και λίγο αργότερα κατέπεσε στη θάλασσα.

Ως αποτέλεσμα, από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου δόθηκε η εντολή να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές και το Λιμενικό για τις σχετικές έρευνες, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες