Πώς να κάνετε τα παπούτσια σας να φαίνονται σαν καινούργια εύκολα και γρήγορα

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/10/2014 - 13:09 | Author: Newsroom Ipaidia
Κατεβάσατε από το πατάρι τα περσινά χειμωνιάτικα παπούτσια και δυστυχώς διαπιστώσατε ότι οι αγαπημένες σας δερμάτινες μπότες τελικά δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση όσο νομίζατε ότι είναι…

Μη στεναχωριέστε!
Υπάρχει τρόπος να τις κάνετε να φαίνονται σαν καινούργιες!

Αρχικά τρίψτε τα παπούτσια σας με μια μαλακή βούρτσα προκειμένου να αφαιρεθούν βρωμιές και λεκέδες και στη συνέχεια σκουπίστε τα με ένα καθαρό και στεγνό πανί.

Βρέξτε ελαφρά το πανί και σκουπίστε όλη την επιφάνεια των παπουτσιών και αφήστε τα να στεγνώσουν σε ένα ανοιχτό χώρο. Προσοχή μην αφήνετε τα δερμάτινα παπούτσια κοντά σε καλοριφέρ ή στον ήλιο καθώς μπορεί να αλλοιωθεί το χρώμα τους.

Εφαρμόστε μια κρέμα βαφή στο ίδιο φυσικά χρώμα και μετά από δύο, τρία λεπτά τρίψτε τα με ένα καθαρό μαλακό πανί ή μια μαλακή βούρτσα. Προσθέστε μια σταγόνα νερό στο πανί για να τα κάνετε να λάμψουν.

Τέλος, σε ένα πανάκι ρίψτε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και περάστε τα με αυτό. Το λάδι θα χαρίσει λάμψη στο δέρμα και θα το μαλακώσει. Μη βάλετε τα παπούτσια σας στο κουτί για μια ημέρα και να θυμάστε κάθε φορά που τα φοράτε να τα αφήνετε να αερίζονται σε εξωτερικό χώρο.

Εάν πρόκειται για suede παπούτσια, τότε ακολουθείστε την εξής διαδικασία:

-με μία γόμα αφαιρέστε γρατζουνιές και λεκέδες

-βουρτσίστε τα παπούτσια με μια βούρτσα ειδική για suede (προς μια κατεύθυνση)

-εάν έχουν βραχεί, πριν τα βουρτσίσετε, τοποθετήστε στο σημείο μια χαρτοπετσέτα (μην την τρίψετε) για να απορροφηθεί το υγρό και αφήστε τα να στεγνώσουν

-εάν έχουν λαδιά ρίξτε στο λεκέ ταλκ και τρίψτε καλά με την ειδική βούρτσα μέχρι να εξαφανιστεί.

Εάν τα παπούτσια σας είναι από λουστρίνι, τότε σε ένα μπολ με χλιαρό νερό, ρίξτε λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα και με ένα μαλακό πανί καθαρίστε τα. Στη συνέχεια τρίψτε τα καλά με ένα καθαρό πανί για να επιστρέψει η λάμψη τους!

Loading...
  • europalso   ideascentral