Πώς να μη θολώνουν τα γυαλιά σας όταν φοράτε μάσκα. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά, όσοι φοράνε ταυτόχρονα τα τους, αλλά και την μάσκα τους. Ποιό είναι το κόλπο για να μην έχετε αυτό το θέμα;

Μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό, αλλά πρέπει να φοράτε διαρκώς την Σε περίπτωση που εργάζεστε σε περιβάλλον με χημικές ουσίες και πρέπει πάντα να προστατεύετε τα μάτια σας, είτε είστε εργαζόμενος σε ένα εργοτάξιο είτε είναι απλά μια καθημερινή συνήθεια δείτε πώς να το αποφύγετε:

Προσαρμόστε κατάλληλα τη μάσκα στο πρόσωπό σας

Εάν η μάσκα σας δεν ταιριάζει καλά στο πρόσωπό σας, ο θερμός αέρας είναι πιθανό να διαφύγει και να θολώσει τους φακούς σας. Όταν φοράτε τη μάσκα σας φροντίστε να είναι καλή η εφαρμογή στο πάνω μεταλλικό μέρος της μάσκας συμπιέζοντάς το, ώστε να ταιριάζει στο σχήμα της μύτης σας. Επίσης αν το επιτρέπει η μάσκα σας, σφίξτε τις πλαϊνές πλευρές για καλύτερη εφαρμογή.

Μπορείτε επιπλέον να χρησιμοποιήσετε ιατρική ή αθλητική ταινία για να κλείσετε το κενό μεταξύ της γέφυρας της μύτης σας και της κορυφής της μάσκας σας. Εάν δεν έχετε ταινία, δοκιμάστε έναν αυτοκόλλητο επίδεσμο.

Σκουπίστε τους φακούς των γυαλιών σας πριν τους φορέσετε

Άλλη μια λύση κατά της θόλωσης είναι να πλύνετε απαλά τους φακούς σας με σαπούνι και νερό ή να χρησιμοποιήσετε υγρό μαντηλάκι ή σπρέι αντιθαμβωτικό στους φακούς σας. Αυτό θα αποτρέψει όσο γίνεται την θόλωση των φακών σας.

Τοποθετήστε σωστά τα γυαλιά σας

Αν σπρώξετε τα γυαλιά σας πιο μπροστά στη μύτη σας, θα επιτρέψετε την κυκλοφορία περισσότερου αέρα και θα εμποδίσει την αναπνοή σας να θολώσει την όρασή σας.

Τοποθετήστε τα γυαλιά σας πάνω από τη μάσκα προσώπου σας

Δοκιμάστε να τραβήξετε τη μάσκα πάνω από τη μύτη σας και στηρίξτε τα γυαλιά σας πάνω σε αυτή. Αυτό θα εμποδίσει τη διαφυγή του αέρα και θα αποτρέψει την θόλωση. Βεβαιωθείτε πρώτα ότι η μάσκα σας εξακολουθεί να ταιριάζει σωστά στο πρόσωπό σας εξασφαλίζοντας την πλήρη κάλυψη της μύτης και του στόματος. Η μέθοδος αυτή είναι πιο αποτελεσματική σε άτομα που φοράνε μεγάλους χοντρούς σκελετούς γυαλιών.