Για το Νεπάλ αναχωρεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 η Κική Τσακαλδήμη, η πρώτη Ελληνίδα που θα επιχειρήσει να αναρριχηθεί στην κορυφή του Έβερεστ. Η 38χρονη ορειβάτισσα από την Αλεξανδρούπολη θα συναντηθεί στο Κατμαντού με τον εκπαιδευτή της Satyabrata Dam και τους δύο Sherpa της αποστολής Higher than Everest και από εκεί θα πεζοπορήσουν προς το base camp του Έβερεστ.

Μετά από μία εσωτερική πτήση προς την πόλη Lukla, στο βορειοανατολικό άκρο του Νεπάλ, θα ξεκινήσει μία πεζοπορία επτά ημερών προς την κατασκήνωση που συγκεντρώνει τους κορυφαίους αναβάτες του κόσμου κάθε χρόνο. Στη διαδρομή, η Κική, ο Satya και οι δύο Sherpa του Higher than Everest, θα περάσουν από το χωριό Khumjung και από το περίφημο Tengboche, τη γενέτειρα του Tenzing Norgay, του Sherpa που συνόδευσε τον Sir Edmund Hillary στην πρώτη επιτυχημένη ανάβαση στο Έβερεστ το 1953.
Οι επόμενες στάσεις για τα μέλη της Higher than Everest θα είναι στο χωριό Dingboche και στον οικισμό Lobuche (4.940 μ.), από όπου το πεζοπορικό μονοπάτι ανεβαίνει για πρώτη φορά πάνω από τα 5.000 μ. στη θέση Gorak Shep. Στο σημείο Kala Patthar (5.644 μ.) η αποστολή θα αντικρίσει για πρώτη φορά το Έβερεστ.
Στις 11 Απριλίου, η ελληνική αποστολή θα φτάσει στο base camp, στα 5.364 μ., το οποίο είχε χτυπηθεί από δύο ισχυρότατους σεισμούς το 2015, με αποτέλεσμα το θάνατο 19 ανθρώπων. Από το base camp, το οποίο τέτοια εποχή κάθε χρόνο είναι πλημμυρισμένο από ορειβάτες, sherpa και δημοσιογράφους που καλύπτουν τις ορειβατικές αποστολές, η Κική θα έχει στη διάθεσή της πάνω από ένα μήνα προετοιμασίας πριν επιχειρήσει την πρώτη της ανάβαση στην κορυφή. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται καθημερινή εκπαίδευση στον παγετώνα Khumbu και αναβάσεις για εγκλιματισμό και αποστολή προμηθειών στις ενδιάμεσες κατασκηνώσεις 1, 2 και 3 (6.100 – 6.800 μ.), οι οποίες βρίσκονται στο μονοπάτι προς την κορυφή.
Στόχος της ελληνικής αποστολής είναι να επιχειρήσει την ανάβαση προς την κορυφή των 8.848 μ. την εβδομάδα 15 με 21 Μαΐου, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, οι οποίες έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο στα Ιμαλάια.
Η Κική Τσακαλδήμη θα επιχειρήσει να αναρριχηθεί στην κορυφή των 8.848 μέτρων μετά από 40 ημέρες προετοιμασίας και εγκλιματισμού σε μεγάλα υψόμετρα.