Για πρώτη φορά ένας δρόμος στο Παρίσι παίρνει το όνομά του από σχεδιαστή μόδας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/10/2018 - 12:17 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο δρόμος αυτός βρίσκεται στη μέση μιας λεωφόρου στην αριστερή όχθη, όπου η αείμνηστη σχεδιάστρια μόδας, η οποία πέθανε το 2016, αγόραζε τα λαχανικά και τα φρούτα της.

Για να γιορτάσει το γεγονός, η διάδοχος της Ρικέλ, η Ζιλί ντε Λιμπράν, διοργάνωσε μια επίδειξη μόδας με θέμα τις αγορές του Παρισιού με τα μοντέλα να εμφανίζονται με μοντέρνες καμπαρντίνες και βραδυνά ρούχα κρατώντας μπαγκέτες και λαχανικά.

"Η Σόνια Ρικέλ μας έδωσε μια αίσθηση ελευθερίας. Ήταν η πιο Παριζιάνα από τους Παριζιάνους", δήλωσε η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό.

Η σχεδιάστρια μόδας άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην περιοχή Σεν Ζερμέν ντε Πρε, όταν ξεκίνησαν οι φοιτητικές εξεγέρσεις τον Μάιο του 1968.

Σύμφωνα με την Guardian, ένας δρόμος που θα έφερε το όνομα της Κοκό Σανέλ θα ήταν κάτι παρακινδυνευμένο πολιτικά σε μια πόλη που κατά κύριο λόγο ψηφίζει αριστερά δεδομένου ότι η αείμνηστη σχεδιάστρια πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ναζιστικής κατοχής στο ξενοδοχείο Ritz με τον εραστή της, έναν γερμανό αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών.

Loading...
  • europalso   ideascentral