Ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι στη , είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας πριν από 1,5 μήνα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του το πρωί της Πέμπτης.

Ο Α. Θεοδωρόπουλος δήλωσε στον ΣΚΑΪ για τον ιερομόναχο ότι «αν δεν έχριζε ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης δεν θα τον αναλάμβανα».

Ο δικηγόρος υποστήριξε, δε, ότι διαθέτει ιατρικά πιστοποιητικά από ψυχιατρική κλινική στη Βέροια.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος αφού εξέφρασε την προσωπική του συγγνώμη για το περιστατικό πρόσθεσε ότι ο πελάτης του «δεν ήξερε ότι η πράξη του αυτή θα βλάψει τους ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον ίδιο οπαρήγγειλε το καυστικό υγρό από εταιρεία στο Ίλιον που του είπε ότι το συγκεκριμένο δεν θα προκαλέσει βλάβη.

«Δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι έχει καταλάβει την πράξη του» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Όσον αφορά, δε, την υπόθεση για την οποία δικάστηκε από το συνοδικό δικαστήριο και την απόρριψη της προσφυγής του κατά της καθαίρεσής του ο δικηγόρος του ιερομόναχου είπε ότι «ακόμα δεν έχει καταλάβει (σ.σ. ο 37χρονος) για ποιο λόγο τον αδίκησαν».

«Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του που χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, την οποία και θα ζητήσουμε, λάμβανε μια σειρά από φάρμακα, τα οποία χθες τη νύχτα δεν είχε μαζί του και για αυτό ζήτησα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς και ο ίδιος έχει τραυματιστεί» είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος είπε ότι ο 37χρονος ιερομόναχος δεν είχε περάσει πρόσφατα από ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη προσθέτοντας ότι «έχει το ακαταλόγιστο ως ποινικός δράστης».

«Η πράξη του ήταν αποτρόπαια, αλλά δεν ήθελε να τους βλάψει όλους, ήταν μια πράξη αγανάκτησης που κατέληξε στους τραυματισμούς» κατέληξε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του ιερομόναχου που διέπραξε την επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη.

 Ο ιερομόναχος είχε επιτεθεί σε δημοσιογράφους το 2015

Το 2015 είχε απασχολήσει για πρώτη φορά τη δημοσιότητα ο ιερομόναχος που έκανε την επίθεση με καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης.

Τότε, ο ιερομόναχος με καταγωγή από το Φλάμπουρο Σερρών είχε επιτεθεί σε δημοσιογραφικό συνεργείο κατά τη διάρκεια πολιτιστικής εκδήλωσης στο χωριό Αγία Βαρβάρα, στην Ημαθία.

«Στις 31 Μαΐου το 2015 βρέθηκα στο χωριό αυτό για να κάνουμε ένα ρεπορτάζ λαογραφικού χαρακτήρα. Επειδή ήταν και εύκολο ρεπορτάζ πήρα μαζί μου και δύο νέα παιδιά, σπουδαστές δημοσιογραφίας. Είχαμε μπει στην εκκλησία να κάνουμε το ρεπορτάζ, και εκεί που γινόταν η Θεία Λειτουργία, διεκόπη και ο παπάς άρχισε να λογομαχεί με τον ψάλτη. Όταν πήγαμε να φύγουμε μας ζήτησαν το υλικό από την κάμερα και δε μας άφηναν να φύγουμε. Μέσα σε λίγα λεπτά το προαύλιο μετατράπηκε σε Φαρ Ουέστ.

Ένας από το περιβάλλον του ιερέα έπιασε την κοπέλα που είχα μαζί μου από το λαιμό επειδή τραβούσε φωτογραφίες, ο ιερέας επιτέθηκε στο νεαρό που είχα μαζί μου με την κάμερα. Πρώτη φορά τον γνώρισα τότε, και έπαθα σοκ. Δεν ήξερα ποιον να προστατεύσω. Χτυπούσε την καμπάνα για να έρθει στο σημείο κόσμος, ότι τάχαμου απειλείται η εκκλησία. Υπήρχε κόσμος με το μέρος του. Από αυτό το επεισόδιο ξεκίνησε η διαδικασία της καθαίρεσής του» περιέγραψε στο ΜΕGA o δημοσιογράφος Αντώνης Καρολίδης

Μετά από τα διαδοχικά επεισόδια, συνελήφθη και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Μήνες αργότερα, ο ιερομόναχος ζήτησε την επαναφορά του και μετά από τη συνδρομή Μητροπολίτη μετακόμισε στο Καλοχώρι Ημαθίας, σε χωριό στην περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Τον Ιούνιο του 2018 νεαροί που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά ρωτήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία για το πού βρήκαν την «άκρη» και απάντησαν «από τον ιερέα».

Κατόπιν ελέγχου της ΕΛΑΣ, διαπιστώθηκε ότι έκρυβε κοκαΐνη σε… απόκρυφο σημείο, με συνέπεια την εκ νέου σύλληψή του, καθώς και την καθαίρεσή του σε 1ο βαθμό.