:  Ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ενώ δεν απέκλεισε ένα τέταρτο κύμα.

«Η κατάσταση με την εικόνα της πανδημίας της χώρας μας δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά το τελευταίο διάστημα. Το θετικό είναι ότι προχωρούν οι εμβολιασμοί και υπάρχει πλέον προθυμία των πολιτών ώστε να εμβολιαστούν. Ωστόσο, γεγονότα όπως αυτά με την , δημιουργούν προβληματισμό», υπογράμμισε στο Newsbomb ο καθηγητής.

«Το άνοιγμα που έγινε θα πρέπει να ελεγχθεί με τα , όμως για να δούμε αν το σύστημα αυτό θα δουλέψει θα πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα. Αποτελεί μεγάλο στοίχημα λοιπόν να μην δούμε αναζωπύρωση του 3ου κύματος μετά το » πρόσθεσε.

Ο

Όσον αφορά στην πορεία του στη χώρα μας – σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά – Μεγάλη Τρίτη, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 ετών, και όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, την επομένη για όποιον δηλώσει θα μπορέσει να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 θα γίνει στις 29 Απριλίου, με το της AstraZeneca και 1η Μαΐου για 45-49 ετών.

Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 2.870.000 εμβολιασμοί. 2.025.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 19,3% και 845.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ποσοστό 8%.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι το εμβόλιο τηςθα ενταχθεί στους εμβολιασμούς από 5 Μαΐου.

Οι εμβολιασμοί τον Μάιο θα επιταχυνθούν είπε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αναφέρθηκε στην δυναμικότητα του συστήματος, το οποίο επεκτείνεται.

Μειωμένα ήταν και χθες (26.04) τα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, στην καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, καθώς παραδοσιακά τη Δευτέρα είναι μικρότερος και ο αριθμός των τεστ. Η Αττική για μια ακόμα ημέρα παραμένει «πρωταθλήτρια» στις μολύνσεις καθώς εντοπίστηκαν 609 νέες, με το κέντρο της Αθήνας να καταγράφει 158 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Αρκετά υψηλά είναι τα δεδομένα και στον Πειραιά, με 100 νέα κρούσματα, ενώ στον Δυτικό Τομέα της Αττικής καταγράφηκαν 80 και στην Ανατολική Αττική 79 νέα κρούσματα.