Τσακαλώτος – Αχτσιόγλου ενημέρωσαν για τη διαπραγμάτευση. Οι απαιτήσεις για αφορολόγητο, απολύσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔15/03/2017 - 17:08 | Author: Newsroom Ipaidia
Τσακαλώτος - Αχτσιόγλου ενημέρωσαν για τη διαπραγμάτευση. Οι απαιτήσεις για αφορολόγητο, απολύσεις

Ενημέρωση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της διαπραγμάτευσης.Η άτυπη σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι της Τετάρτης

Η ενημέρωση διήρκεσε δύο ώρες.

Η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και την υπουργό Εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στον δεύτερο όροφο της Βουλής, αφορούσε την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα ανοιχτά ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από αρκετούς βουλευτές που συμμετείχαν στην ενημέρωση επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την προστασία των πιο αδύναμων πολιτών που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος και η κυρία Αχτσιόγλου ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι οι Θεσμοί απαιτούν εδώ και τώρα τις αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις και το λοκ άουτ.

Επίσης, υποστήριξαν ότι υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στο ζήτημα των συντάξεων ενώ παραδέχθηκαν ότι το ορόσημο της 20ης Μαρτίου για την επίτευξη συμφωνίας έχει χαθεί. Πρόσθεσαν ότι επόμενος στόχος είναι η παρουσίαση ενός συνολικού πακέτου συμφωνίας στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τους βουλευτές ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών απαιτούν την μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 6.000 ευρώ

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso