Ένα άτομο εντοπίστηκε νεκρό από τη που ξέσπασε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης στο Παπανικολάου.

Την ίδια ώρα υπάρχει αγωνία για τους ασθενείς που βρίσκονταν στο νοσοκομείο μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον δεύτερο όροφο της κλινικής Covid.

Για την ώρα η ταυτότητα του νεκρού από τη φωτιά, ο οποίος εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου, παραμένει άγνωστη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της κλινικής Δ. Χλωρό που μίλησε στον ΣΚΑΪ στον συγκεκριμένο όροφο βρίσκονταν περίπου 20 ασθενείς την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Κατά τον ίδιο η φωτιά εκδηλώθηκε στον θάλαμο 6 όπου νοσηλευόταν ένας ασθενής.

Όπως είπε ο κ. Χλωρός ο μεγάλος κίνδυνος είναι ο καπνός από τον οποίο γέμισε η κλινική μετά την εκδήλωση της φωτιάς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ούτε και ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να βγει από το γραφείο του.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ ο κ. Χλωρός υποστήριξε ότι «ασθενής που νοσηλεύεται με κορονοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά» προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή του ασθενούς δεν έγινε αντιληπτή κι έτσι η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στο τριώροφο κτήριο, όπου νοσηλεύονται 20 βαριά ασθενείς με κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροσβέστες επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό των ασθενών που νοσηλεύονται στην πνευμονολογική κλινική και αδυνατούν να απομακρυνθούν λόγω της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν είναι μεγάλης έντασης. Ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο αυτή την ώρα με 11 οχήματα και 30 άνδρες.