Τι ανακοινώθηκε για το πρόγραμμα διακοπών  – Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα

«Ο στόχος που θέσαμε είναι το 2023 να ξεπεράσουμε κατά 10% τα περυσινά ταξιδιωτικά έσοδα» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Όπως τόνισε, το υπουργείο Τουρισμού προχωρά σε επωφελείς συμφωνίες με τις αεροπορικές εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας, ενώ ήδη έχει γίνει μια σημαντική προσπάθεια για τις αγορές της Ινδίας και της Νότιας Κορέας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προβολή των προορισμών με λιγότερο ισχυρό brand, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, επισημαίνοντας ότι την περασμένη σεζόν οι πληρότητες σε πολλές περιοχές- όπως η Αίγινα, η Λήμνος, η Ναύπακτος, η Σύμη, κ.α – έφτασαν σε επίπεδα που δεν είχαν αγγίξει ποτέ στο παρελθόν.

Αναφορικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δήλωσε ότι θα συνεχιστεί μέχρι το 2025, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε σε χιλιάδες οικογένειες τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές, επενδύοντας στον εσωτερικό τουρισμό περισσότερα από 100 εκ. ευρώ.

Σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι το τελευταίο που πρέπει να υποστεί η χώρα είναι να μπει σε περιπέτειες πολιτικής αστάθειας, καθώς ένα αδύναμο κυβερνητικό σχήμα, μια συμμαχική κυβέρνηση ετερόκλητων προγραμματικά δυνάμεων ή μια κυβέρνηση – προϊον εκβιασμών αντί συνεργασιών, θα φέρει τη χώρα και εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά πίσω.

Τέλος, για την υποψηφιότητα του στην Α΄ Αθήνας τόνισε ότι «ως παλιός αθλητής, είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αλλά το σημαντικό είναι να νικήσει η ομάδα μου. Εξάλλου η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα με πλατιά λαϊκή βάση. Κι εγώ είμαι ψυχικά δεμένος με αυτή τη βάση».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ