, με το οποίο οι δικαιούχοι θα λάβουν επίδομα πρόγραμμα που προβλέπειγια φθηνότερες διακοπές. Το υπ. Τουρισμού δεν έχει δώσει κανένα για φθηνότερη διαμονή σε κατάλυμα της επιλογής σας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες – χωρίς να διευκρινίζεται η ακριβής ημερομηνία – για αιτήσεις στο Tourism4all στο gov.gr.

Τα αποτελέσματα με τους δικαιούχους προκύπτουν μετά από κλήρωση.

Τουρισμός για όλους 2023: Ο πιθανός λόγος καθυστέρησης της αίτησης στο gov.gr

Ένας από τους λόγους που φέρεται να καθυστερεί το πρόγραμμα, είναι πως οι αρμόδιοι εξετάζουν μερικές αλλαγές ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων, αλλά και της αύξησης του ποσού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega εξετάζεται αύξηση της τάξεως των 50 ευρώ, δηλαδή το voucher από τα 150 ευρώ να φτάσει τα 200 ευρώ και για ΑμΕΑ από τα 200 να αυξηθεί στα 400 ευρώ.

Επίσης, αναμένεται για πρώτη φορά να δοθεί προτεραιότητα σε μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνους.

Τουρισμός για Όλους 2023: Τα εισοδηματικά κριτήρια

Το πρόγραμμα αφορά 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που φτάνουν μέχρι τα 31.000 ευρώ και συγκεκριμένα:

Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ
Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ
Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

Όπως κάθε χρόνο, αναμένεται η διαδικασία των αιτήσεων να γίνεται ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ των αιτούντων, δηλαδή κλιμακωτά.

Τουρισμός για Όλους 2023: Πότε είναι η κλήρωση

Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα και αμέσως μετά, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα σχεδόν επίσης επτά ημερών οπότε και θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν SMS με τα voucher.

Τουρισμός για Όλους 2023: Βήμα-βήμα η αίτηση στο gov.gr

Για να κάνετε αίτηση πρέπει να μπαίνετε στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ, να επιλέγετε το πρόγραμμα και στη συνέχεια:

Συνδέεστε με τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet.
Συμπληρώνετε τα στοιχεία της διεύθυνσής σας.
Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
Αν ο δικαιούχος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας εν ισχύ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, τότε πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό.
Αν ο δικαιούχος χρήζει βοηθείας θα πρέπει να επιλέξετε ΝΑΙ στο αντίστοιχο πεδίο και να συμπληρώσετε το όνομα και τον ΑΜΚΑ του συνοδού.

Καταχωρίζετε τα στοιχεία των ωφελούμενων μελών.
Με την ολοκλήρωση συμπλήρωσης όλων των πεδίων επιλέγετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Εφόσον συμφωνείτε με την προεπισκόπηση της αίτησης, επιλέγετε ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
Ακολουθεί μήνυμα επιτυχούς υποβολής της αίτησης με το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε την υποβληθείσα αίτηση για το αρχείο σας.
Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβετε το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.