Εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη και τα συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε αναφορικά με τις έρευνες για τις πυρκαγιές, ότι «έχουμε σοβαρές ενδείξεις για εγκληματικές ενέργειες που αφορούν εμπρησμό».

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι σε ότι αφορά την πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης «υπάρχει εύρημα, το οποίο μας οδήγησε σε ανακριτικές έρευνες».

Ο Ν.Τόσκας πρόσθεσε ότι δεν θέλει να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες καθώς οι έρευνες συνεχίζονται ακόμα.

Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρθηκε και στον χθεσινοβραδινό εμπρησμό, όπως τον χαρακτήρισε στη Νέα Μάκρη όπου αναπτύχθηκαν και κατασβέστηκαν δύο εστίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, διαμήνυσε από την πλευρά του, ότι οι έρευνες των ανακριτικών αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια των φονικών .

Τόνισε δε, ότι κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν ήδη σταλεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ακολούθως, ο κ. Τόσκας αποκάλυψε ότι μετά τα γεγονότα, έθεσε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά εκείνος δεν την έκανε αποδεκτή καθώς, όπως είπε, αυτές οι ώρες είναι ώρες αγώνα και όχι υποχωρήσεων.

Τόνισε δε, ότι κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν ήδη σταλεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.