Τί ισχύει για τα εισοδήματα από ενοίκια στις φορολογικές δηλώσεις του 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/03/2018 - 11:07 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

που φθάνουν μέχρι και τέσσερα από αυτά που εισπράττουν ζητάει η εφορία από τους φορολογούμενους με τις . Ο φορολογικός κλοιός δεν περιορίζεται μόνο στο φόρο που επιβάλλεται στο εισόδημα που αποκτούν οι φορολογούμενοι από την εκμίσθωση του ακινήτου τους με συντελεστές από 15% έως 45%.

Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθεί και ο , ο συμπληρωματικός στην περίπτωση που η αξία του ακινήτου υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Οσοι δεν έχουν εισπράξει μπορούν να γλιτώσουν από το φόρο εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της δήλωσης έχει εκδοθεί εις βάρος του ενοικιαστή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μίσθιου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.

Τα εισοδήματα από ακίνητα φορολογούνται αυτοτελώς με την εξής κλίμακα:

Από 0 έως 12.000 ευρώ με συντελεστή 15%,

από 12.001 έως 35.000 ευρώ με συντελεστή 35%

και για εισοδήματα από 35.000 ευρώ και άνω με συντελεστή 45%.

Η αναγνωρίζει ποσοστό 5% των συνολικών εισοδημάτων από ακίνητα, ως δαπάνες για επισκευή, συντήρηση, ανακαίνιση ή άλλες πάγιες και λειτουργικές δαπάνες. Ακόμα αναγνωρίζει ποσοστό 10% των δαπανών που έχουν πραγματοποιηθεί για αντιπλημμυρικά έργα και έργα αποξήρανσης ελών.

Το τεκμαρτό από την δωρεάν παραχώρηση και την ιδιοχρησιμοποίηση ακινήτων προκύπτει από την αντικειμενική αξία του ακινήτου πολλαπλασιαζόμενη με 3%.

Το εισόδημα που αποκτάται από την βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων, της οικονομίας διαμοιρασμού, θεωρείται εισόδημα από ακίνητη περιουσία και ισχύουν οι διατάξεις και οι συντελεστές όπως έχουν ήδη αναφερθεί, εφόσον εκμισθώνονται επιπλωμένα και χωρίς καμία άλλη παροχή, εκτός από αυτήν της παροχής κλινοσκεπασμάτων. Σε περίπτωση που προσφέρονται και άλλες παροχές, τότε το εισόδημα αυτό θα αποτελεί εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα. • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso