Η ΕΛΑΣ και οι δικαστικές αρχές ερευνούν δεκαπέντε θανάτους παιδιών σε δύο ελληνικά νοσοκομεία

Πιο αναλυτικά, το βασικό τμήμα της έρευνας αφορά μία ιδιωτική κλινική και οι αρχές καλούν σε καταθέσεις τους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους, γιατρούς και άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως να έχουν περισσότερες πληροφορίες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για το «Βήμα της Κυριακής» που επικαλείται το Mega.

Έρευνα φέρεται να έχει γίνει και από αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, η οποία όμως σταμάτησε τις εργασίες της στις αρχές του 2023.

Πώς ξεκίνησε η έρευνα για τους θανάτους των παιδιών

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η αστυνομική και δικαστική έρευνα φαίνεται να ξεκίνησε από μία έγγραφη αναφορά που στάλθηκε σε Συλλόγους Καρδιοπαθών Παιδιών το 2021 και πιο συγκεκριμένα από άτομα, που δηλώνουν ότι ήταν γονείς 15 παιδιών τα οποία χειρουργήθηκαν από συγκεκριμένο καρδιοχειρουργό και έχασαν τη ζωή τους μετά από «πλημμελείς ενέργειές του», όπως αναφέρεται στη σχετική δήλωση.

Όπως σημειώνεται στο κείμενο, ο επικεφαλής διευθυντής, ένας «ψεύτικος Μεσσίας», από τα περίπου 70 χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν πέρσι, το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα δεν επανήλθαν ποτέ καθώς έμειναν «φυτά».

Καρδιοχειρουργοί επισημαίνουν ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, δηλαδή σε επεμβάσεις για καρδιολογικά προβλήματα, το ποσοστό θνητότητας παγκοσμίως ανέρχεται στο 2 με 4% και όχι στο 20%, όπως και γίνεται καταγγελία σε βάρος του συγκεκριμένου γιατρού.

Οι ίδιοι που υπογράφουν τη σχετική δήλωση σημειώνουν πως ο καρδιοχειρουργός παραπλανεί τον κόσμο μέσα από μία ΜΚΟ, που έχει δημιουργήσει, ενώ ο ίδιος είχε αποχωρήσει από τα νοσοκομεία που εργαζόταν.