«Έχουμε πει επανειλημμένως ότι τα κρούσματα είναι σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό των . Το ιικό φορτίο αυτή τη στιγμή στα λύματα παραμένει υψηλό όπως φαίνεται και από τα κρούσματα που καταγράφουμε» είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Μείωση κατά 33% στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Αττικής σημειώθηκε την τελευταία βδομάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση την επόμενη εβδομάδα.

Σημείωσε ότι μικρή και σταδιακή ύφεση του επιδημιολογικού φορτίου έχει ήδη παρατηρηθεί στην Αττική από τα τέλη Μαρτίου.

Τα φαινόμενα συνωστισμού ωστόσο οδήγησαν σε νέα διασπορά σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο κ. Θωμαΐδης τόνισε σε κάθε περίπτωση ότι η περίοδος του Πάσχα δεν μπορεί να παρέχει μια σαφή εικόνα τουλάχιστον για την επιδημιολογία λυμάτων.

«Έχουμε πει επανειλημμένως ότι τα κρούσματα είναι σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό των τεστ. Το ιικό φορτίο αυτή τη στιγμή στα λύματα παραμένει υψηλό όπως φαίνεται και από τα που καταγράφουμε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ωστόσο με τους δείκτες που έχουν συνολικά στα χέρια τους οι ειδικοί της επιτροπής μας επιτρέπεται να κάνουμε λόγο για σταδιακή αποκλιμάκωση στα κρούσματα.