Σοβαρό επεισόδιο με ελαφρείς τραυματισμούς σημειώθηκε στη Λευκάδα όταν ομάδα ανηλίκων επιτέθηκε σε μαθητές από την Κέρκυρα.
Οι μαθητές από την Κέρκυρα είχαν μεταβεί στη Λευκάδα στο πλαίσιο αθλητικής συνάντησης μεταξύ των Λυκείων των δύο νησιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, μετά από σύντομη λεκτική αντιπαράθεση τρεις μαθητές από την Κέρκυρα δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ανηλίκων έξω από το Γυμναστήριο της Λευκάδας όπου είχαν μεταβεί για την αθλητική συνάντηση.
ΔΕΙΤΕ ΑΠΘ: Δεκάδες συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνική Σχολή
Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν ελαφρά οι μαθητές με εκδορές, ενώ θύμα της βιαιοπραγίας έπεσε και η συνοδός καθηγήτριά τους στην προσπάθειά της να προστατεύσει τα παιδιά.
Η άμεση επέμβαση της Αστυνομίας οδήγησε στη σύλληψη ενός 17χρονου στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ συνελήφθη και ο πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Σε βάρος του νεαρού σχηματίστηκε δικογραφία με βάση τον νόμο περί βίας σε σχολικές αθλητικές διοργανώσεις. Οι αρχές αναζητούν τουλάχιστον δύο ακόμη άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση.
Η εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Λευκάδας για την παροχή πρώτων βοηθειών και αποχώρησε λίγο αργότερα, ενώ η κερκυραϊκή αποστολή έχει ήδη πάρει τον δρόμο της επιστροφής.