Προβλήματα με τις εξετάσεις αναμένεται να προκύψουν τις επόμενες ημέρες καθώς έληξε στο τέλος του 2017 η παράταση που είχε δοθεί για την καταβολή επιδόματος στους περίπου 1.500 εξεταστές υποψήφιων οδηγών.

Το υπουργείο Υποδομών είχε οδηγηθεί στην κατάθεση τροπολογίας που εξασφάλιζε στους εξεταστές επίδομα (240 ευρώ μηνιαίως για τη διενέργεια τουλάχιστον έξι εξετάσεων) μέχρι τη λήξη του 2017, σε μία προσπάθεια να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της διεξαγωγής των εξετάσεων.

Η τροπολογία προέβλεπε την παροχή 2,26 εκατ. ευρώ στους εξεταστές οδήγησης, οι οποίοι στην πλειονότητά τους αποτελούν υπαλλήλους των Περιφερειών και λιγότεροι του υπουργείου Υποδομών.

Η παράταση αυτή όμως με την έλευση του νέου έτους έληξε, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο «αέρα» οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, στην περίπτωση που επιμείνουν οι εξεταστές για συνέχιση χορήγησης του επιδόματος.

Παράλληλα το επόμενο διάστημα έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο στο οποίο θα προβλέπονται αλλαγές στα διπλώματα και στον τρόπο εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές θα αφορούν κατά πρώτο λόγο τις εξετάσεις που πλέον θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο, καθώς θα δημιουργηθεί ένα control system, για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας των εξετάσεων με στόχο ο εξεταστής να βρίσκεται σε απόσταση από τον εξεταζόμενο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που κυριαρχεί εδώ και χρόνια με τα «φακελάκια».

Παράλληλα θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και όλη η διαδικασία πριν τις εξετάσεις, σε ό,τι αφορά δηλαδή στα υποχρεωτικά μαθήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος για το δίπλωμα, γράφει το dailythess.gr.