Σταϊκούρας: Στόχος η διατήρηση των θέσεων εργασίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/05/2020 - 18:19 | Author: Newsroom Ipaidia

Στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακό».

Σύμφωνα με τον υπουργό, βασική παράμετρος των κυβερνητικών μέτρων είναι η διατήρηση των .
«Όσο μια επιχείρηση είναι κλειστή με κυβερνητική εντολή, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν το σύνολο του ποσού που αντιστοιχεί στις ημέρες που είναι κλειστή» ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα, σχολίασε το νέο σύστημα ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, στο οποίο μέσω της κρατικής ενίσχυσης των μισθών των εργαζομένων που θα έχουν απώλειες στο εισόδημά τους «προσπαθούμε να βοηθήσουμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους».
Επιπλέον, ο κ. Σταϊκούρας, έκανε λόγο πώς «τον Μάιο, μέσα από την επιστρεπτέα προκαταβολή, θα ενισχύσουμε ένα μεγάλο κομμάτι μικρών επιχειρήσεων. Περίπου 90.000 επιχειρήσεις, θα ενισχυθούν με σημαντικά πόσα, ανάλογα με το μέγεθός τους, ώστε να αρχίσουν να παίρνουν μπροστά οι μηχανές της οικονομίας».
«Κρατήσαμε εφόδια, για να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα, με διατήρηση των θέσεων απασχόλησης» συμπλήρωσε σχετικά.
Σε ότι αφορά την ΕΕ, ο κ. Σταϊκούρας, γνωστοποίησε ότι μέχρι στιγμής, δεν έχουν εκταμιευθεί ευρωπαϊκοί πόροι προς τα κράτη-μέλη.

«Μέχρι σήμερα ένα ευρώ από την Ευρώπη δεν έχει έρθει. Εγκρίνουν προγράμματα γρήγορα, υπάρχει ευελιξία δημοσιονομική, αλλά πόροι, δεν έχουν έρθει. Αυτό πιθανόν να γίνει μετά την πρώτη Ιουλίου. Μέχρι τότε μόνοι μας θα υλοποιήσουμε τα μέτρα που συζητάμε» υπογράμμισε.
Τέλος, μιλώντας για τα μέτρα που αφορούν τα «κόκκινα δάνεια» και την προστασία της πρώτης κατοικίας, επισήμανε ότι «για πρώτη φορά, το κράτος θα χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο ποσοστό της δόσεις των πολιτών, των συνεπών δανειοληπτών», προαναγγέλλοντας ότι σε πρώτη φάση, η χρηματοδότηση θα είναι μεγαλύτερη από το 50% της δόσης.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: