: Με το δεύτερο κύμα του να μην υποχωρεί και τα επιδημιολογικά δεδομένα να είναι αποκαρδιωτικά, οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων αναμένονται εντελώς διαφορετικές.

Σενάρια για ολικό σε «κόκκινες» περιοχές

Οι πολίτες καλούνται να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα και να περιοριστούν όχι μόνο στις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις αλλά και με συγκεκριμένο κόσμο στα σπίτια τους, με τον ανώτερο αριθμό να είναι εννέα.

Τα στο θα είναι απαραίτητα και στις γιορτές. Συγκεκριμένα, ειδικά για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, είναι απαραίτητη η αποστολή γραπτού μηνύματος (sms) στον αριθμό με τον κωδικό 6, ώστε να μην καταλογιστεί πρόστιμο, σε περίπτωση μετάβασης σε φιλικό σπίτι.

Lockdown: Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα της αγοράς - Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Παρότι η αποστολή μηνύματος για το ρεβεγιόν επιτρέπει την έξοδο από την κατοικία (με όριο συνάθροισης τα 9 άτομα), αμετάβλητη όλες τις ημέρες των γιορτών παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, χωρίς καμία εξαίρεση τις ημέρες των και της Πρωτοχρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να κλείσει οποιοδήποτε παράθυρο για επικίνδυνα ρεβεγιόν σε ξενοδοχεία εν μέσω πανδημίας, μετά και το σάλο που προκλήθηκε από τη διαφήμιση γνωστού ξενοδοχείου για χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο μπουφέ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός για ορισμένες περιοχές της χώρας, στις οποίες παρά την καραντίνα που έχει επιβληθεί συνεχίζουν να βρίσκονται στο κόκκινο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περιοχή της Κοζάνης, που κατέγραψε 69 κρούσματα την Τρίτη (15.09). Ο δήμαρχος μάλιστα της πόλης, Λάζαρος Μαλούτας επικοινώνησε σήμερα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας την αυστηροποίηση των ελέγχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας αναμένεται κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας να χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου για περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα και την Δυτική Μακεδονία, όπου ενδέχεται να επιβληθεί ακόμα και ολικό lockdown τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα την Κοζάνη θα επισκεφθεί 17 Δεκεμβρίου ο υπουργός Πολιτικής Προτασίας Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, για να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων σχετικά με την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων όπως εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή, την πορεία των ελέγχων που διενεργούνται από τις αρμόδιες Αρχές για την τήρηση των μέτρων, καθώς και το επιχειρησιακό σχέδιο προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 που έχουν αναπτύξει οι κατά τόπους αρμόδιοι φορείς ενόψει των εορτών.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ