: Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν έναν έλεγχο την εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στο στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

Για ποιούς είναι υποχρεωτικό

Οι στους εξής κλάδους (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, τουρισμός, ωφελούμενοι των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ που απασχολούνται σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα για την εβδομάδα που τελειώνει στις 23 Μαΐου.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συστήνει τη διενέργεια και δεύτερου self test, για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του .

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να δηλώνεται στην Πλατφόρμα Δήλωσης COVID-19 tests στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST».

Self test: «Ρίσκο το ένα τεστ στα σχολεία»

Self test -ΣΥΡΙΖΑ: «Γιατί η κυβέρνηση έκοψε το ένα στα σχολεία; Τι εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι;»

Μακρή: Τι είπε για τα προβλήματα με τα self test- Πότε ξεκινά η νέα σχολική χρονιά