Ρύθμιση εξπρές για τα χρέη τον Απρίλιο και με κούρεμα έως 85%

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/03/2019 - 08:24 | Author: Newsroom Ipaidia

Σε υψηλή θερμοκρασία διατηρεί η κυβέρνηση την προσδοκία των οφειλετών για τη των 120 δόσεων μετά την εμπλοκή που εμφανίστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης της Κομισιόν.

Σύμφωνα με την υπουργό εργασίας, έως το τέλος Μαρτίου θα νομοθετηθεί η ρύθμιση ενώ η αντίστοιχη πλατφόρμα θα ανοίξει αρχές Απριλίου.

Η ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ θα είναι εξπρές διάρκειας 3 μηνών ενώ οι υπηρεσίες επεξεργάζονται την ένταξη και των επιχειρήσεων- εργοδοτών στην ρύθμιση των 120 δόσεων. Με τη διαφορά ότι οι επιχειρήσεις δε θα επωφεληθούν από το μέτρο του κουρέματος της αρχικής οφειλής όπως θα ισχύσει για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ωστόσο θα ισχύσουν άλλα ευνοϊκά μέτρα όπως το κούρεμα των προσαυξήσεων έως 85% και ελάχιστη καταβολή ύψους 50 ευρώ.

Για να ενταχθούν στη ρύθμιση οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι ενήμεροι για το 2019, δηλαδή να έχουν καταβάλλει τις εισφορές του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. Η προϋπόθεση αυτή «κουμπώνει» με την δέσμευση –διευκρίνιση που έδωσε η κυβέρνηση προς τους δανειστές για να τους πείσει ότι η ρύθμιση ύστατης ευκαιρίας δεν κινδυνεύει να δημιουργήσει κουλτούρα στάσης πληρωμών.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες που απομένουν, αλλά και η οριστική διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών, που όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα με την έκθεση της Κομισιόν εκκρεμεί, ενδέχεται να καθυστερήσουν για λίγο ακόμη την κατάθεση της σχετικής διάταξης στη Βουλή. Όπως έχει διαρρεύσει το υπουργείο μετά το «κλείσιμο» της ρύθμισης θα ξεκινήσει σαφάρι αναγκαστικών μέτρων, κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Loading...
  • thessalias

    ideascentral

    europalso