Ψηφίστηκε η τροπολογία για τους αναπληρωτές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔30/03/2017 - 08:14 | Author: Newsroom Ipaidia

Ψηφίστηκε η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για το σύστημα αναπληρωτών τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019 όπως και για την Ειδική Αγωγή με μια μικρή νομοτεχνική βελτίωση όπως μπορείτε να δείτε πιο κάτω.Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο ως άρθρο 46.

Επίσης, στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 22 του ν. 3699/2008, όπως αυτό αντικαθίσταται με την παράγραφο 2α της προτεινόμενης τροπολογίας η φράση «της προηγούμενης παραγράφου» αντικαθίσταται από τη φράση «του προηγούμενου εδαφίου».Η νομοτεχνική αυτή βελτίωση αφορούσε την τροπολογία του κ. Γαβρόγλου, με γενικό αριθμό 983 και ειδικό 145.Η ψήφιση της τροπολογίας
Ερωτάται το Σώμα:Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 983 και ειδικό αριθμό 145 όπως τροποποιήθηκε από τον κύριο Υπουργό;ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ – ΣΥΡΙΖΑ: Ναι.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ: Όχι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Όχι.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ: Όχι.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΡΔΑΛΗΣ: Όχι.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ – ΑΝΕΛ: Ναι.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ: Παρών. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: Παρών.ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης):Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 983 και ειδικό αριθμό 145 έγινε δεκτή όπως τροποποιήθηκε από τον κύριο Υπουργό κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο.
Μοριοδότηση για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ61 και ΠΕ71Ο Υπουργός Παιδείας σήμερα στην Βουλή σημείωσε σχετικά με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ΠΕ61 και ΠΕ71 “Αυτή τη φορά θα αρχίσουμε να μην προτάσσονται, αλλά να μοριοδοτούνται επιπλέον. Το να προτάσσονται τα συγκεκριμένα άτομα ήταν κάτι άδικο, γιατί υπήρχαν άλλα άτομα τα οποία είχαν πάρει πτυχίο σε παραπλήσιο κλάδο, παραδείγματος χάρη στα παιδαγωγικά, είχαν κάνει διδακτορικά κ.λπ. και πολλές φορές βρίσκονταν κάτω από την κατάταξη όπου προτάσσονταν οι απόφοιτοι τωνδύο αυτών τμημάτων. Για λόγους ισονομίας, λοιπόν –και θα ήθελα να προσεχθεί αυτό- έχει αλλάξει αυτό το καθεστώς”.“Εδώ, λοιπόν, είχαμε τον παραλογισμό συνάδελφοι οι οποίοι είχαν μεταπτυχιακό, διδακτορικό και ενδεχομένως και μια πρακτική άσκηση, να είναι κάτω από τους άλλους πτυχιούχους που είχαν πτυχίο Ειδικής Αγωγής. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Γι’ αυτό είπαμε να μοριοδοτούνται όλοι και οι συνάδελφοι αυτοί να έχουν μια έξτρα μοριόδητηση. Επειδή δε οι αριθμοί είναι τέτοιοι που δεν θα μείνει και κανείς έξω, θα ήθελα κατανόηση και για το πρόβλημα της ισονομίας αλλά και για το ακαδημαϊκό ζήτημα που κρύβει αυτό το πρόβλημα της ισονομίας". τόνισε.

Loading...


  • europalso   ideascentral