Σύμφωνα με Γερμανό δημοσιογράφο, στις 22 Δεκεμβρίου θα απολογηθεί η .

 

Αναλυτικότερα, ο Γερμανός δημοσιογράφος με tweet του ανέφερε ότι η Εύα Καϊλή δεν παρέστη καν στο δικαστήριο για το σκάνδαλο του Qatar Gate και ζήτησε αναβολή για την υπόθεσή της.

Η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, οπότε και θα απολογηθεί για το σκάνδαλο του Qatar Gate. Οι τρεις συγκατηγορούμενοί της ωστόσο παρέστησαν ενώπιον δικαστικών Αρχών.

Η Εύα Καϊλή, μέσω του Ελληνα δικηγόρου της οικογένειάς της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, είχε επιρρίψει από χθες ευθύνες για τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της στις Βρυξέλλες στον σύντροφό της ενώ για τις επαφές της με το Κατάρ έριξε ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, μιλώντας στο Newsbomb, επανέλαβε ότι η ευρωβουλευτής δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ. Μάλιστα, στο MEGA ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας εξ ονόματος της Εύας Καϊλή, τόνισε ότι τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της στις Βρυξέλλες δεν ήταν δικά της.

«Τα χρήματα όπως τα βλέπουμε είναι σοκαριστικά, όμως αυτές οι φωτογραφίες δεν λένε σε ποιον ανήκουν τα χρήματα», ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σχολιάζοντας τη φωτογραφία – ντοκουμέντο με τα χρήματα.

Μάλιστα, ο κ. Δημητρακόπουλος συμπλήρωσε πως τα εν λόγω χρήματα είναι από κατασχέσεις σε σπίτια εννέα ατόμων, εκ των οποίων κρατούνται οι τέσσερις. «Ένα κομμάτι αυτών των χρημάτων εντοπίστηκε και στο σπίτι της κας Καϊλή» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως η ευρωβουλευτής έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει δωροδοκηθεί από κανέναν.

«Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει εξηγήσεις σε ποιον ανήκαν αυτά τα χρήματα, γιατί βρέθηκαν στο σπίτι τους και τι εξυπηρετούσαν. Η Εύα Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα χρήματα» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος, αδειάζοντας τον σύντροφό της: «Τα χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι και ο άνθρωπος που τα έβαλε ήταν ο σύζυγος ή σύντροφός της».

Αναφορικά με τα χρήματα στη βαλίτσα που έφερε μαζί του ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο δικηγόρος ισχυρίστηκε πως και αυτά ήταν του συντρόφου της ευρωβουλευτού.

«Το Κατάρ δεν είχε καμία ανάγκη να δώσει χρήματα ως δωροδοκία στην κα Καϊλή, διότι όταν εκείνη πήγε στο Κατάρ πήγε ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η κα Μέτσολα, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την έστειλε στο Κατάρ» ανέφερε ακόμη ο κ. Δημητρακόπουλος.

Υπογράμμισε πως η Εύα Καϊλή δεν πήγε στο Κατάρ με δική της πρωτοβουλία αλλά ήταν εντολοδόχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Για να υπάρξει δωροδοκία και μετά ξέπλυμα μαύρου χρήματος πρέπει να αποδειχθεί πως τα χρήματα είναι από το Κατάρ, εάν δεν αποδειχθεί αυτό, δεν υπάρχει δωροδοκία κι ούτε ξέπλυμα. Και εάν δεν υπάρχουν αυτά, αθωώνεσαι» εξήγησε ο δικηγόρος.

Σημείωσε πως εάν δεν υπάρξει μία απόφαση με καθαρά νομικά κριτήρια η κα Καϊλή θα πρέπει να αθωωθεί καθώς ούτε ύποπτη τελέσεως αδικήματος είναι, ούτε ύποπτη φυγής.

«Με εντολή Μέτσολα οι επαφές στο Κατάρ»

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μεταφέροντας τη δήλωση της Εύας Καϊλή μέσα από τη φυλακή των Βρυξελλών, από το 2019 ήταν σε εξέλιξη συζητήσεις από την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Ενωση, με την τελευταία να επιθυμεί να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου, όπως το Κατάρ και το Κουβέιτ.