Νέο δάνειο ζήτησε η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, και την προστασία των αδύναμων στρωμάτων, όπως αποκαλύπτει το Politico.

Μάλιστα το Politico επισημαίνει δηκτικά ότι αυτό το ελληνικό αίτημα θα επιβαρύνει περαιτέρω την υπερχρεωμένη ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πακέτο διάσωσης της χώρας θα μπορούσε να γίνει πιο περίπλοκο, καθώς εάν γίνει δεκτό το αίτημα από την Παγκόσμια Τράπεζα η χώρα θα βυθιστεί και σε άλλο χρέος σε μια εποχή που η κυβέρνηση συνεχίζει να μάχεται με τους όρους και τις προϋποθέσεις του τρέχοντος πακέτου διάσωσης, ύψους 86 δισ. ευρώ.

«Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από την Παγκόσμια Τράπεζα την παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας για την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων που περιλαμβάνουν την μακροχρόνια ανεργία, την οικονομική ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία», είπε ένας εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Σύμφωνα με τις διαδικασίες της Παγκόσμιας Τράπεζας, οποιαδήποτε τελική απόφαση για τη χορήγηση δανείων θα υπόκειται σε έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας των εκτελεστικών διευθυντών», πρόσθεσε.

«Προκαταρκτικές συνομιλίες έγιναν αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την αίτηση», ανέφερε ελληνική κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με το Politico.

alt

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ