Πεκίνο: Προειδοποίηση σε όσους σορτάρουν το γιουάν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔29/10/2018 - 18:01 | Author: Newsroom Ipaidia

H Kίνα προειδοπιεί τους κερδοσκόπους που ποντάρουν κατά του νομίσματός της, ότι πρέπει να προετοιμαστούν για μάχη. Αν και το Πεκίνο αρχικά επέτρεψε τη διολίσθηση του γιουάν, σε μία προσπάθεια να αντισταθμίσει εν μέρει τον αντίκτυπο των αμερικανικών δασμών κατά των προϊόντων της, αντιλαμβάνεται ότι η υπερβολική υποτίμηση δημιουργεί όχι μόνο αιμορραγία στο χρηματιστήριο, αλλά και ευρύτερη φυγή κεφαλαίων από τη χώρα.

Το γιουάν διολίσθησε την Παρασκευή κοντά σε ναδίρ δέκα ετών, αλλά σήμερα ανακάμπτει, καθώς οι κινεζικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν επιθυμούν να το δουν να υποχωρεί περαιτέρω.

«Σε όσους προσπαθούν να σορτάρουν το νόμισμά μας, τους θυμίζουμε ότι πολεμήσαμε και πριν από λίγα χρόνια, οπότε γνωριζόμαστε πολύ καλά» διεμήνυσε ο Παν Γκονσένγκ, αναπληρωτής διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας. «Πιστεύω ότι είναι φρέσκο στη μνήμη όλων» πρόσθεσε.

Όπως είπε στόχος της κεντρικής τράπεζας είναι να διατηρήσει το νόμισμα σταθερό. Από τον Ιανουάριο το γιουάν έχει υποτιμηθεί περίπου 9% έναντι του δολαρίου, ως αποτέλεσμα των δυναμικών επιτοκιακών αυξήσεων από τη Fed, με την ισοτιμία κοντά στα 7 γιουάν ανά δολάριο. Εάν διολισθήσει κάτω από το ψυχολογικό όριο αυτό, τότε δεν αποκλείεται μαζικό ξεπούλημα, προειδοποιούν αναλυτές.

Loading...


  • europalso   ideascentral