Ο πραγματικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η άσκηση της κοινωνικής πολιτικής. Αυτό επεσήμανε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στα εγκαίνια έκθεσης, αφιερωμένης στους πρώην Δημάρχους Υμηττού Χ. Μιχαλόπουλο και Α. Λεντάκη που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο Μπουζιάνη.

«Και οι δυο τους μαζί, με το έργο που έκαναν έδειξαν ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και αυτό φαίνεται και σήμερα, που μέσα στην κρίση, όταν το Κράτος το ίδιο, αδυνατεί–και εξαιτίας της κρίσης αυτή τη φορά- να ανταποκριθεί, σε εκείνα που είναι καταρχήν δικό του καθήκον, έρχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση και, παρά την έλλειψη των μέσων –γιατί έχουν περικοπεί σημαντικά οι πόροι, και αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε- η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μπροστά, όπως της ταιριάζει. Γιατί γι΄ αυτό φτιάχτηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι πιο κοντά στον Πολίτη, για να τον αγγίζει πιο άμεσα» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στον Χ. Μιχαλόπουλο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι ο πρωτεργάτης της θεσμικής θεμελίωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ για τον Α. Λεντάκη είπε ότι ανέπτυξε την κοινωνική διάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την προσφορά της στον πολιτισμό.

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στον εμβληματικό όπως τον χαρακτήρισε χώρο του Μουσε΄λιου Μπουζιάνη σημειώνοντας τη μεγάλη τιμή για τον Δήμο από το γεγονός ότι αυτός ο μεγάλος Άνθρωπος του Πολιτισμού μας, έζησε εδώ, μέχρι τα τελευταία του χρόνια, μέσα σ΄ αυτό το χώρο.