: Νέα τροπή στο θρίλερ της Πάτρας δίνει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, τονίζοντας με δηλώσεις του πως δεν υπάρχουν πολλές προσδοκίες για τους θανάτους της Μαλένας και της .

«Έχουμε φύγει αρκετά από τους χρόνους και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να γίνει επανεξέταση των στοιχείων», είπε ο κ. Λέων, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέροντας πως ουσιαστικά οι ιατροδικαστές που κάνουν τον «έλεγχο» θα κρίνουν επί των στοιχείων που έχουν προκύψει από τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις μετά την έρευνα στα ευρήματα.

Τόνισε δε πως περιμένουμε δύο διαφορετικά πορίσματα, προσθέτοντας πως «το ένα αφορά την και είναι θέμα λίγων ημέρων να το έχουμε, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι τοξικολογικές και άλλες εξετάσεις και ο συνάδελφος, εάν δεν το έχει κάνει ήδη, ετοιμάζει την έκθεση του».

Συμπλήρωσε πως για τα άλλα δύο παιδιά, θα καθυστερήσει ο επανέλεγχος, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα όλα τα ευρήματα και κυρίως διότι η άτυπη επιτροπή που είχε συσταθεί ασχολήθηκε με το ένα παιδί και όχι και με τα δύο, όπως είναι τώρα το ζητούμενο.

Τέλος, σημείωσε, σχετικά με τον έλεγχο στα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, προφανώς θα υπάρξει «πρόβλημα» εάν οι πραγματογνώμονες συντάξουν εκθέσεις με διαφορετικές αιτίες θανάτου, τονίζοντας ωστόσο πως «δεν πρέπει να αναζητήσουμε τα “μαύρα πρόβατα” στην ιατροδικαστική κοινότητα», αλλά πρέπει να δημιουργηθούν τέτοιες διαδικασίες, ώστε η κοινωνία να έχει την πεποίθηση πως όταν απευθύνεται στους ιατροδικαστές, θα έχει ένα ασφαλές αποτέλεσμα.

: Ζητά την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου στα παιδιά – Γιατί έμεινε ημιτελής

Η συμπληρωματική εξέταση, τρίτη και τελευταία κατά σειρά, του γονιδιακού ελέγχου δεν είχε ολοκληρωθεί πριν πραγματοποιηθεί η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Όπως μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star, τόσο η ίδια όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης, έπρεπε να καταβάλουν 700 ευρώ για να ολοκληρωθεί η εξέταση, όμως, δεν διέθεταν το ποσό όπως ισχυρίζονται κι έτσι η εξέταση έμεινε ημιτελής.

Η πλευρά της Πισπιρίγκου ισχυρίζεται πως μέσα από αυτή την εξέταση θα γίνει ξεκάθαρο αν υπήρχε «ένοχο» γονίδιο. Μάλιστα, σε αυτή την εξέταση δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα από τη στιγμή που είναι σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Οι δυο πρώτοι γονιδιακοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν, πάντως, δεν έδειξαν το παραμικρό πρόβλημα τέτοιας υφής για τα παιδιά. Αρχικά ελέγχθηκαν 128 γονίδια, ενώ στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε έλεγχο άλλα 839, που σχετίζονται με τον αιφνίδιο νεανικό θάνατο. Το αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις ήταν αρνητικό.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, ωστόσο, θα συναντηθεί εκ νέου μέσα στην εβδομάδα με τους δικηγόρους της έτσι ώστε να προχωρήσει τις διαδικασίες. Παράλληλα, παραμένει σε εκκρεμότητα η κατάθεση αιτήματος αποφυλάκισης, κάτι το οποίο ζητά πάση θυσία η 33χρονη κατηγορούμενη.