ΟΠΕΚΑ – Επίδομα Παιδιού: Όσα πρέπει να ξέρετε για τη β΄ δόση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔30/04/2018 - 13:05 | Author: Newsroom Ipaidia

: Εν αναμονή βρίσκονται οι για το επίδομα παιδιού 2018, τις νέες εξελίξεις που θα προηγηθούν, ώστε να γίνει η διαδικασία που θα οδηγήσει στην της β’ δόσης του επιδόματος.

Αφού ξεκίνησε νωρίτερα φέτος η διαδικασία υποβολής για τις φορολογικές δηλώσεις 2018, δίνεται η δυνατότητα, να ολοκληρωθεί νωρίτερα και η διαδικασία υποβολής του νέου και κατόπιν να κριθούν οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού 2018, που θα χορηγεί από εδώ και πέρα ο νέος φορέας του δημοσίου, (opeka.gr).

Τ νέο έντυπο Α21, του οποίου ο σχεδιασμός ολοκληρώνεται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (), αναμένεται πως θα είναι έτοιμο, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να υποβληθούν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τη χορήγηση του νέου επιδόματος.

Στόχος είναι η διαδικασία να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό έτσι ώστε στη β’ καταβολή της δόσης της συγκεκριμένης παροχής, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαϊου, να έχει εκκαθαριστεί το πρώτο μέρος των καινούργιων αιτήσεων. Το νέο αναμένεται να είναι πιο εύχρηστο για τους πολίτες και να συνδράμει στο να περιοριστεί η γραφειοκρατία με την υποβολή δικαιολογητικών, που ισοδυναμούσε με ταλαιπωρία, κατά τα προηγούμενα έτη.

Να σημειωθεί, πως το νέο ξεκίνησε να καταβάλλεται από τις 29 Μαρτίου, όταν και δόθηκε η α΄ δόση σε 727.265 οικογένειες. Οι δικαιούχοι προέκυψαν με βάση όσους είχαν επιλεχθεί πέρσι για την καταβολή των , τα οποία αντικατέστησε φέτος, το επίδομα παιδιού.

Η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φέτος, νωρίτερα από πέρσι, δίνει την ευκαιρία στο νεοσύστατο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) να πετύχει πιο γρήγορα από κάθε άλλη χρονιά να ολοκληρώσει τη διαδικασία εντοπισμού των νέων δικαιούχων του επιδόματος παιδιού, με βάση τα πιο πρόσφατα εισοδήματα, αυτά του 2017.

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων

 

Loading...
  • ideascentral

    europalso