ΟΑΕΔ: Έρχεται νέα παράταση για τα επιδόματα ανεργίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔28/08/2020 - 08:44 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 28/08/2020 - 08:47

: Νέα παράταση στην καταβολή των του σχεδιάζει μεταξύ άλλων το οικονομικό επιτελείο, εν μέσω των στοιχείων που δείχνουν περαιτέρω οικονομική επιδείνωση λόγω της πανδημίας.


Όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, πιθανότατα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για να επεκταθούν τα επιδόματα ανεργίας, το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας.

Σημειώνεται ότι η απόφαση προβλέπει παρατάσεις για τα επιδόματα, τόσο για τους βραχυχρόνια όσο και για τους μακροχρόνια ανέργους. Οι παρατάσεις που έχουν δοθεί έως τώρα στα επιδόματα ανεργίας καλύπτουν και τον Ιούλιο. Το κόστος του συγκεκριμένου μέτρου φτάνει τα 80 εκατ. ευρώ τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία, επιδόματα: Αιτήσεις -Όλα τα νέα

ΟΑΕΔ Νέο πρόγραμμα: Επιδότηση 830 ευρώ το μήνα για 9.000 ανέργους

ΟΑΕΔ: Όλα τα νέα προγράμματα

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Σχετικά με τους ανέργους, ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει να κινηθεί ανάμεσα σε δύο άξονες.

Οικονομικές ενισχύσεις και στον "ορίζοντα" παράταση σε επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ καθώς όπως υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης, «δεν θα αδειάσουμε τους ανθρώπους όταν η οικονομία δεν παράγει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας. Θα βοηθήσουμε όσους ανθρώπους δεν μπορούν να βρουν δουλειά»

Δεύτερον, όπως είπε, «θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε πολλές νέες θέσεις εργασίας, δίνοντας έξτρα κίνητρα σε επιχειρήσεις που μπορούν να προσλάβουν εργαζόμενους»  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: