Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/03/2017 - 09:11 | Author: Newsroom

alt

«Πρέπει να πάμε άμεσα σε εκλογές. Ώστε οι Έλληνες να αποφασίσουν. Και η χώρα να αναπνεύσει. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο καλύτερα για την Ελλάδα» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Αστόρια» του Ηρακλείου.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε και να κυβερνήσουμε σωστά» και σημείωσε πως λιθαράκι της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ θα είναι η μείωση των φόρων για να αναπνεύσει η οικονομία και ζήτησε να τον εμπιστευθούν λέγοντας: «Ελάτε να ελευθερώσουμε το μέλλον».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει ψέμα που δεν είπε» ενώ υπογράμμισε πως «κανένα μέλλον δεν χτίζεται με λάσπη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είπε ότι «η χώρα μας έχει δει πολλούς δημαγωγούς – δυστυχώς. Κανένας όμως δεν έφτασε τον κ. Τσίπρα. Ούτε αυτά που έκανε ως αντιπολίτευση, ούτε αυτά που κάνει ως κυβέρνηση. Δεν υπάρχει πολίτης που δεν εξαπάτησε. Δεν υπάρχει ψέμα που δεν είπε. Και τα αποτελέσματα τα ξέρουμε. Τα δύο χρόνια Τσίπρα, είναι τα χειρότερα από το 1974. Η Ελλάδα έκανε παντού πίσω».

Επίσης μίλησε για «λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα». «Ποτέ η Ελλάδα δεν έχει ξαναγνωρίσει τόσο ανεύθυνη, αδίστακτη και επιζήμια κυβέρνηση. Γι' αυτό και η καταδίκη της από τους πολίτες στις κάλπες θα είναι τόσο βαριά όσο θα είναι και η κρίση της Ιστορίας. Λαός και Ιστορία δεν θα δείξουν επιείκεια» είπε.

Σύμφωνα με τα όσα ανέπτυξε στην ομιλία του η Νέα Δημοκρατία έχει το σχέδιο για έξοδο από την κρίση και επανέλαβε τους βασικούς άξονές του κόμματος του.

«Επειδή εμείς λέμε πάντα και παντού τα ίδια, ξεκαθαρίσαμε και στους εταίρους μας ότι η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό αέρα. Ότι θα χρειαστούμε μια νέα συμφωνία με πλεονάσματα γύρω στο 2%. Την οποία για να πάρουμε θα πρέπει να υλοποιήσουμε ένα ευρύ πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία. Με ένα δικό μας, εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση» τόνισε.

«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε και να κυβερνήσουμε σωστά. Λιθάρι της οικονομικής μας πολιτικής θα είναι η μείωση των φόρων. Για να αναπνεύσει η οικονομία – τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά» τόνισε.

Ακολούθως δεσμεύτηκε και επανέλαβε για μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ μέσα σε 2 χρόνια μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από 29% σε 20%. Και μείωση του ΦΠΑ των αγροτικών προϊόντων.

Επίσης αναφέρθηκε στην πρόταση της ΝΔ για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά.

«Θέλουμε όσοι γονάτισαν τα χρόνια της κρίσης να μπορέσουν να σηκωθούν. Θα προχωρήσουμε σε αλλαγές που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, αλλά μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών και να πάνε τη χώρα μπροστά» δήλωσε.΄

«Δεν χρειάζεται πολλά για να πάρει μπροστά η ανάπτυξη», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε «φτάνει μια σπίθα. Λιγότερους φόρους χρειάζεται. Λιγότερο και καλύτερο Κράτος. Πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό. Ένα ομαλό περιβάλλον, δηλαδή. Αυτό θα φέρει η Νέα Δημοκρατία. Αυτό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς υπονομεύει. Γιατί το μόνο που ξέρουν αυτοί είναι να διχάζουν και να δηλητηριάζουν. Μόνο που καμία χώρα δεν προχωρά μέσα στο βούρκο. Και κανένα μέλλον δεν χτίζεται με λάσπη».

Ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες και στους εταίρους της χώρας: «Η χώρα πρέπει να επιστρέψει στον ίσιο δρόμο. Αυτό είναι δικό μας καθήκον. Αλλά είναι και υποχρέωση των εταίρων μας που έχουν και αυτοί το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Έχουν ευθύνη που ανέχτηκαν την υπερφορολόγηση αντί της περικοπής δαπανών. Έχουν ευθύνη που συναίνεσαν στο έκτρωμα Κατρούγκαλου στο Ασφαλιστικό. Έχουν ευθύνη για τα υψηλά πλεονάσματα που δεσμεύουν τη χώρα για πολλά χρόνια.

Ακόμη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος σε κεντρώους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Στις προηγούμενες εκλογές – το ξέρω – αποφασίσατε να τιμήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο σας. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τίμησε ούτε την Κρήτη, ούτε εσάς. Ούτε, βέβαια, τη χώρα. Τη χώρα τη χαντάκωσε. Δεν έχετε τίποτα να περιμένετε από τον κ. Τσίπρα. Το ξέρετε. Μόνο νέα ψέματα και περισσότερη κοροϊδία. Εγώ σας δίνω το λόγο μου: Δεν θα σας εξαπατήσω και δεν θα σας απογοητεύσω. Ελάτε μαζί μου. Σας ζητώ να με εμπιστευθείτε. Ελάτε "να ελευθερώσουμε το μέλλον". Για μας και, κυρίως, για όλα τα παιδιά των Ελλήνων. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα και θέλω να το κερδίσουμε μαζί».

Loading...


  • europalso   ideascentral