Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με τις αποζημιώσεις ιδιοκτητών και υπεκμισθωτών ακινήτων για τα λεγόμενα «κουρεμένα» .

Οι δικαιούχοι

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχεδιάζει να έχει κλείσει όλες τις εκκρεμότητες της με τους ιδιοκτήτες ακίνητων που δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα για τα ενοίκια που “κουρεύτηκαν” λόγω πανδημίας.

Μέχρι το τέλος τους επόμενου μήνα θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των αποζημιώσεων για τους ιδιοκτήτες που υπεκμισθώνουν τα τους και έλαβαν κουρεμένα ενοίκια κατά την περίοδο των lockdown.

Η πλατφόρμα της για την υποβολή των αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων COVID έχει κλείσει και αυτή την περίοδο τρέχει ένας νέος γύρος εκκαθάρισης αρχικών και τροποποιητικών «Δηλώσεων COVID», όπως επίσης και των τροποποιητικών «Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» που αφορούν στους μήνες Νοέμβριο 2020 μέχρι και Ιούλιο 2021.

Οι δηλώσεις αυτές υποβλήθηκαν από εκμισθωτές και υπεκμισθωτές ακίνητων που περιμένουν πάνω από χρόνο για να αποζημιωθούν.