Κορoνοϊός – Θωμαΐδης: Γιατί δεν πρέπει να αρθεί το lockdown πριν τις 15 Μαρτίου

Κορoνοϊός – Θωμαΐδης: Γιατί δεν πρέπει να αρθεί το lockdown πριν τις 15 Μαρτίου

: Ο καθηγητής  Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, εξήγησε στον ΑΝΤ1 πώς αυτή την εβδομάδα έγιναν περισσότερα τεστ από την προηγούμενη και έτσι υπήρχε « άμεση συνάρτηση των κρουσμάτων με τον αριθμό των τεστ» .

«Το υψηλό φορτίο στα λύματα, δεν αποτυπωνόταν στα αλλά στην κινητικότητα στις ΜΕΘ», παρατηρεί ο καθηγητής και τονίζει πως «αυτό που είναι κρίσιμο είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, κάτι που έχει άμεση συνάρτηση με τα κρούσματα».

Όσο αφορά στα αίτια της «έκρηξης» των κρουσμάτων, είπε πως «παρατηρώντας την κινητικότητα δεν μπορούμε να πούμε ότι εφαρμόζεται ένα σκληρό lockdown».

Lockdown: Τι ισχύει από σήμερα για εργασία, σχολεία, μετακινήσεις

«Έχουμε υψηλό φορτίο, που δεν είχαμε παρόμοιο, φαίνεται ότι αυτήν την εποχή έχουμε μεγάλη διασπορά, η οποία μεταφράζεται σε εισαγωγές στο νοσοκομείο, μέρα με τη μέρα», τόνισε και επεσήμανε πως «ήταν παρακινδυνευμένο να συζητάμε για άνοιγμα», είπε, αναφέροντας ως καλύτερη ημερομηνία την 15η Μαρτίου κι εξήγησε, το φορτίο στα λύματα παραμένει υψηλό, κάτι που σημαίνει πως «τα μέτρα δεν αποδίδουν, δεν ξέρω κι αν εφαρμόζονται».

Αναγνωρίζοντας την ψυχολογική πίεση και κόπωση, ο καθηγητής κατέληξε ότι «φρονιμότερη» ημερομηνία για την άρση του lockdown είναι η 15η Μαρτίου.

Lockdown: Αυτός είναι ο νέος πενταψήφιος αριθμός για μετακίνηση στο λιανεμπόριο

Lockdown – Μετακίνηση εκτός νομού: Τι θα γίνει το Πάσχα – Ποιά τα σενάρια

Άνοιγμα σχολείων – Παυλάκης: «Θα είναι τρέλα να ανοίξει η αγορά και τα σχολεία»

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !