Κορoνοϊός – Θεσσαλονίκη: Πλήρεις οι ΜΕΘ στο «Παπαγεωργίου»

Κορoνοϊός – Θεσσαλονίκη: Πλήρεις οι ΜΕΘ στο «Παπαγεωργίου»

Έντονη πίεση δέχονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, την ώρα που η διασπορά του αυξάνεται συνεχώς.

Ήδη, η αύξηση κατά 61% που καταγράφεται στα λύματα, έχει αρχίσει να αποτυπώνεται και στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με το GRTimes. χθες, το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» είχε μία από τις πιο δύσκολες εφημερίδες, από τότε που ξεκίνησε το τρίτο κύμα της πανδημίας.

«Χθες, κλείσαμε με 18 κλίνες κατειλημμένες όσες είναι διαθέσιμες δηλαδή και 134 ασθενείς να νοσηλεύονται σε απλές κλίνες. Πλέον έχουμε ανοίξει και πέμπτη κλινική και αν χρειαστεί υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης καθώς οι εισαγωγές ήταν περισσότερες από πενήντα» αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων, Παναγιώτης Τουχτίδης.

Όπως είπε, η διασπορά του κορoνοϊού φαίνεται τόσο στα επείγοντα όσο και στο παθολογικό, όπου η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. «Η πίεση εντείνεται μέρα με τη μέρα και οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί», πρόσθεσε.

Πάντως, λόγω και του εμβολιασμού στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη. Τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν αναπτυχθεί 43 κλίνες και οι υγειονομικοί έκαναν από τέσσερις έως επτά διασωληνώσεις την ημέρα, έναντι 1-2 σήμερα.

Με βάση την κατάσταση έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, ο Παναγιώτης Τουχτίδης ζητά την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων προστασίας για όσο αυτά διαρκέσουν. «Η πρόληψη μιας κατάστασης παρόμοιας με τον Νοέμβριο, είναι το μεγάλο στοίχημα για εμάς. Ξέρετε, αυτή η κατάσταση θέλει ιδιαίτερη προσοχή, διότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν πως έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα, ειδικότερα τα άτομα νεαρότερης ηλικίας. Γι’ αυτό θέλει προσοχή, μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός».

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !