Τι είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΙΣΘ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, για τον .

Όπως τόνισε,  η λύση είναι η χρήση σε χώρους κλειστούς και με συνωστισμό.

Πότε θα έρθουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια

«Σε επόμενη φάση αναμένουμε να δούμε διασπορά και στις υπόλοιπες ηλικίες, πέραν των ηλικιών 18-24, για αυτό και πρέπει να υιοθετηθεί αυτή η συμπεριφορά», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΘ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι άνω των 60 ετών πρέπει να κάνουν την 4η δόση του εμβολίου, διότι πρακτικά αυτήν τη στιγμή θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Για τους  κάτω των 60 ετών και αναφορικά με το ενδεχόμενο να κάνουν και αυτοί την τέταρτη δόση, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους.

Ερωτώμενος για την ύπαρξη νέου εμβολίου, απάντησε ότι «δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί, αυτήν τη στιγμή περιμένουμε και προσδοκούμε να έχουμε επικαιροποιημένα εμβόλια».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αυστηρών περιοριστικών μέτρων στο μέλλον, δήλωσε πως έχοντας εμβόλια και φάρμακα και τηρώντας ορισμένα μέτρα ασφάλειας, δεν θα είναι αναγκαία τα βαριά μέτρα περιορισμού. «Γιατί και εκεί που τα είδαμε, ήταν εντελώς αναποτελεσματικά. Έχει σημασία ως κοινωνία να ακολουθούμε ορισμένες συμβουλές, ώστε να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε με τον ιό» πρόσθεσε.