: Μερικά περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα μετά από τους εμβολιασμούς.

40 περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας

Όπως αναφέρει το Open, τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα έπειτα από κατά του κορονοϊού, είναι 40.

Αναλυτικότερα έξι από αυτά τα περιστατικά καταγράφηκαν έπειτα από εμβολιασμό με ένα έπειτα από εμβολιασμό με Johnson & Johnson ενώ όλα τα υπόλοιπα καταγράφηκαν μετά από εμβολιασμό με εμβόλια mRNA, (δηλαδή Pfizer ή Moderna).

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με νέα μελέτη τόσο το εμβόλιο της BioNTech όσο και της Moderna μπορεί να παρέχουν διαρκή προστασία κατά του κορονοϊού.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που έλαβαν μία από τις δύο δόσεις, που χρησιμοποιούν την τεχνολογία RNA (mRNA), είχαν ισχυρές και επίμονες ανοσολογικές αντιδράσεις. Επιπλέον, τα εμβόλια παρήγαγαν υψηλά επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι δύο παραλλαγών του ιού.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι παραλήπτες της Pfizer και της θα μπορούσαν να έχουν μακροχρόνια ανοσία – για χρόνια ή ενδεχομένως το υπόλοιπο της ζωής τους – και μπορεί να μην χρειάζονται καν ενισχυτικές δόσεις, μετέδωσαν πρώτοι οι The New York Times.

Είναι ένα καλό σημάδι για το πόσο ανθεκτική είναι η ανοσία μας από αυτό το , δήλωσε στην εφημερίδα ο επικεφαλής Δρ Ali Ellebedy, ανοσολόγος στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ