: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος προειδοποίησε πως  αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός των εμβολιασμών και έρθει το φθινόπωρο «θα ξαναπάμε σε lockdown».

Γιατί θα έχουμε νέο

Συγκεκριμένα όπως εξήγησε ο καθηγητής το lockdown θα έρθει «διότι το ποσοστό αυτών που θα είναι ευπαθείς θα είναι μεγάλο και το κράτος θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα που θα μας ταλαιπωρήσουν όλους».

Όσον αφορά το μοίρασμα των χώρων ψυχαγωγίας και διασκέδασης σε αμιγείς και σε μεικτούς ο κ. Βασιλακόπουλος είπε στον ΑΝΤ1 ότι «η συγκεκριμένη διαδικασία αποδίδει τα υγειονομικά μέτρα προστασίας που αντιστοιχούν στον σε αντιδιαστολή με τον μη εμβολιασμένο».

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, δεν στερείται κάποιος συμπολίτης μας του δικαιώματος να βγει να φάει σε μια ταβέρνα, καθώς θα υπάρχουν πολλά μεικτά καταστήματα, αλλά με πιο αυστηρά μέτρα.

Σημείωσε, δε, ότι τα μέτρα αυτά αφορούν σε εσωτερικούς χώρους λειτουργίας, εκεί όπου η μεταδοτικότητα του ιού είναι μεγαλύτερη.

«Πρέπει να λειτουργήσουμε με δύο βασικούς πυλώνες: πώς θα προστατευτούμε από την εξάπλωση της επιδημίας, δεδομένου και του φόβου για τη , και πώς θα δώσουμε κίνητρο στους ανθρώπους να εμβολιαστούν» πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Πρόσθεσε ότι θεωρεί δεδομένο ότι στα μαγαζιά για  το προσωπικό θα έχει κάνει τα εμβόλια και τόνισε ότι για να λειτουργήσει η κοινωνία με ασφάλεια θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες ενώ εξέφρασε τον φόβο του ότι «μεγάλο μέρος των καταστηματαρχών θα επιλέξουν να είναι μεικτής λειτουργίας στο βωμό του να έχουν μεγαλύτερη γκάμα πελατών».

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ