Κορονοϊός – Λινού: «Χρειάζονται παρεμβάσεις στα ΜΜΜ – Η Πολιτεία έπρεπε να πάρει μέτρα που κοστίζουν». Αν δεν γίνεται αυτό θα πρέπει να παραμένουν για λίγο περισσότερο ανοικτές οι πόρτες στις στάσεις πρόσθεσε.

Συνέντευξη στον ΑΝΤΙ1, έδωσε η καθηγήτρια  Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά και γενικά σε ολόκληρη την χώρα.

«Αν δεν γίνεται αυτό θα πρέπει να παραμένουν για λίγο περισσότερο ανοικτές οι πόρτες στις στάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα μέτρα είναι προστατευτικά όχι τιμωρητικά. Πρέπει να το συνηθίσουμε και να το καταλάβουμε. Η Πολιτεία έπρεπε να πάρει μέτρα που κοστίζουν. Να υπάρξουν περισσότερα λεωφορεία ή αυτό που έλεγα να δοθούν κουπόνια για ταξί. Να χτιστούν γρήγορα αίθουσες έστω και προκατ και να πληρωθούν επιπλέον εκπαιδευτικοί. Να υπάρξει συνταγογράφηση του τεστ. Ολα αυτά τα μέτρα θα δείξουν ότι η Πολιτεία δεν ορίζει μόνο τι δεν επιτρέπεται αλλά παίρνει και μέτρα πιο γενικά», πρόσθεσε η καθηγήτρια.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας, λέγοντας πως το ΕΣΥ προσέλαβε τη μεγάλη μάζα των λειτουργών υγείας και γιατρών στο ‘82 με ‘85. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σε επίπεδο συνταξιοδότησης. Θα έπρεπε να δώσει το υπ. Υγείας την ευχέρεια να μείνουν 1-2 χρόνια ακόμα. Να μη φύγουν από το σύστημα υγείας. Είμαστε σε ανάγκη πλέον».

Και για τις ΜΕΘ, η κυρία Λινού είπε ότι «θα καλούσα όλους όσοι έχουν υπηρετήσει σε ΜΕΘ τα τελευταία χρόνια να επανέλθουν, έστω και με part time σχέση. Είμαστε σε μια τρομακτική κατάσταση εξάπλωσης του ιού. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για τόσα κρούσματα. Συνήθως λέμε +20% κλίνες από αυτά που χρειάζονται. Στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί γιατί στις ΜΕΘ ήμασταν στο μείον» επισήμανε καταλήγοντας.