: Συνεχίζεται στη Βόρεια Ελλάδα το πρόγραμμα εμβολιασμού της επιχείρησης «Ελευθερία», καθώς τα ποσοστά είναι αρκετά χαμηλά.

Τι δείχνουν τα ποσοστά

Κινητά συνεργεία της επιχείρησης «Ελευθερία» θα επισκεφθούν συνολικά 48 απομακρυσμένα χωριά σε επτά περιοχές της Βόρειας Ελλάδας στις οποίες έχουν καταγραφεί χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών. Η αρχή θα γίνει από τα απομακρυσμένα χωριά της Πιερίας, του Κιλκίς και της Ξάνθης και θα ακολουθήσουν την Τετάρτη χωριά σε Δράμα και Πέλλα και την Πέμπτη χωριά της Φλώρινας και των Σερρών.

Όπως είπε ο, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος θα επισκεφθεί περιοχές της Μακεδονίας και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με υγειονομικούς καθώς και με φορείς της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «καλούμε τους μη πολίτες και τους κατοίκους των περιοχών αυτών να έρθουν να επισκεφθούν τις Κινητές Μονάδες, ακόμα και αν δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά θα είναι εκεί το υγειονομικό προσωπικό, έτσι ώστε να μπορέσει να συζητήσει μαζί τους, να λύσει οποιεσδήποτε απορίες έχουν και είναι δική τους απόφαση αν θέλουν να εμβολιαστούν ή όχι».

Σημειώνεται ότι και στις επτά περιοχές που θα διεξαχθεί η ειδική αυτή επιχείρηση τα ποσοστά των είναι κάτω από το 50% και κυμαίνεται από 41,7% πλήρως εμβολιασμένοι στο Κιλκίς έως 47,7% στη Φλώρινα.

Την ίδια ώρα μόνο την Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 349 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη με πέντε ακόμα Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) να καταγράφουν υψηλό αριθμό νέων διαγνώσεων στον επιδημιολογικό χάρτη, ξεπερνώντας τα 70 κρούσματα με τις τρεις από αυτές να βρίσκονται στη βόρεια Ελλάδα (Αχαΐα 71, Δράμα 76, Ημαθία 81, Μαγνησία 72, Πιερία 78).

Όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην Ελλάδα έχουν γίνει περισσότεροι από 12.420.000 εμβολιασμοί με περισσότερους από 6.500.000 πολίτες να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 62% του γενικού πληθυσμού και 71,3% του ενήλικου πληθυσμού.

«Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με τουλάχιστον μια δόση είναι 68,3 του γενικού πληθυσμού και 79,9 του ενήλικου πληθυσμού» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 6.250.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 59,5% του γενικού πληθυσμού και 69% επί του ενήλικου πληθυσμού.

«Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς είναι 63,2% του γενικού πληθυσμού και 74,3% του ενήλικου πληθυσμού» ενώ «τις τελευταίες δέκα ημέρες 50.500 συμπολίτες μας έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης» συμπλήρωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.