: “Κόκκινος” συναγερμός με την ανακοίνωση 865  Αύριο μάλιστα θα κάνει σύσκεψη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να ληφθούν αποφάσεις για νέα .

:  “Κόκκινος” συναγερμός με 865 κρούσματα – Αναμένονται νέα μέτρα

Ανησυχία προκαλούν τα έως τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Με τα νέα αυτά δεδομένα επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη για νέα μέτρα, τα οποία θα κριθούν αύριο, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τουλάχιστον πέντε είναι περιοχές που περιμένουν τις αποφάσεις των ειδικών αφού πρόκειται να αλλάξει ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας  και να κριθεί τι θα ισχύσει εφεξής τόσο για τους πολίτες αλλά και τους επιχειρηματίες.

Στη λίστα των περιοχών που μετέβησαν στην επόμενη κατηγορία (κόκκινη από πορτοκαλί) είναι τα Ιωάννινα και η Καστοριά.

Από κίτρινο σε πορτοκαλί βρέθηκε και η Θεσσαλονίκη με τον περιφερειάρχη Κεντρική Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα να δηλώνει ότι «αν δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση των μέτρων θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες κοντά στο επόμενο επίπεδο βρίσκονται και οι Σέρρες (από πράσινο σε κίτρινο), η Κόρινθος (από κίτρινο σε πορτοκαλί) αλλά και η Βοιωτία, μια περιοχή στην οποία χθες ανακοινώθηκαν 30 κρούσματα, 22 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστές συρροές.

Συνολικά, και σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, πανελλαδικά υπάρχουν 5.185 άτομα με ενεργή λοίμωξη λόγω κορονοϊού και 6.618 ιχνηλατημένες στενές επαφές τους σε κατ’ οίκον περιορισμό. Δηλαδή συνολικά 11.595 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα – αριθμός ρεκόρ οκταμήνου.

Παράλληλα την Τρίτη ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία ήταν 780, αριθμός πολύ υψηλός για τα έως τώρα δεδομένα που οι ασθενείς δεν είχαν ξεπεράσει τους 720. Σε ό,τι αφορά τους νεκρούς, έχει ήδη καταρριφθεί το ρεκόρ του πιο «βαρύ» μήνα της οκτάμηνης επιδημίας, που ήταν ο περασμένος Σεπτέμβριος με 125 θύματα, καθώς μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 139 άνθρωποι λόγω της λοίμωξης .