Κορονοϊός: «Η βιασύνη για εμβόλιο δεν μας επιτρέπει να βρούμε καλύτερο»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/12/2020 - 17:00 | Author: Newsroom Ipaidia

Κορονοϊός: Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης με αφορμή το μαζικό εμβολιασμό που προετοιμάζει η Μεγάλη Βρετανία μιλά για τα δύο εμβόλια κατά του κορονοϊού και τις προετοιμασίες που απαιτούνται για να γίνεται αυτή η διαδικασία.

Ο κ. Παυλάκης τονίζει ότι περίπου στις 10 Δεκεμβρίου αναμένεται η έγκριση των δύο εμβολίων από τον FDA, ενώ ξεκαθαρίζει ότι ναι μεν είναι καλό να υπάρχουν τα εμβόλια και να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί, αλλά το ενδεχόμενο να βρεθεί ένα καλύτερο εμβόλιο, απομακρύνεται καθώς δεν θα βρεθούν άνθρωποι να συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές, εφόσον θα υπάρχει εγκεκριμένο σκεύασμα και θα αρκεστούν στο «παλιό και σίγουρο», το οποίο μπορεί να μην είναι τόσο καλό όσο αυτό που θα έρθει σε έξι μήνες ή έναν χρόνο από σήμερα.

«Δεν βιάστηκε η Αγγλία, έχει πολύ καλούς επιστήμονες» ανάφερε χαρακτηριστικά για τον εμβολιασμό που ξεκινά άμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πάνω από 20 χρόνια παλεύουμε σε DNA και RNA εμβόλια.

Για τον εμβολιασμό στις ΗΠΑ είπε: «Είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα εγκριθούν τα δύο εμβόλια στις ΗΠΑ. Γύρω στις 10/12 θα λάβουν έγκριση από τον FDA. Την πρώτη φορά που η Pfizer πήγε στην FDA η απάντησή της, ήταν αρνητική, καθώς ζητήθηκαν επιπλέον διασφαλίσεις. Επανήλθε λοιπόν με δεύτερη αίτηση και μπορεί να καθυστέρησε έναν δύο μήνες, αλλά θα έχουμε την πολυτέλεια και την άνεση να συγκρίνουμε διαφορετικά εμβόλια μεταξύ τους. Κι ο λόγος είναι ο εξής. Κάθε εμβόλιο που βγαίνει τώρα, κάνει πιο δύσκολο να βγει άλλο εμβόλιο, καθώς δεν θα πάει κόσμος για τις κλινικές δοκιμές. Και το "παλιό" μπορεί να μην είναι τόσο καλό, όσο θα είναι ενδεχομένως αυτό που θα βρούμε σε έξι μήνες, έναν χρόνο. Αν δεν συμμετέχουν άνθρωποι στις κλινικές δοκιμές, δεν θα το βρούμε αυτό το εμβόλιο».  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: