: Η κυβέρνηση έχει βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων τις «λύσεις» που μπορεί να αξιοποιήσει έτσι ώστε η κατάσταση με την μετάλλαξη Όμικρον να μην ξεφύγει.

Πιο συγκεκριμένα, το μέτρο που εξετάζεται έχει να κάνει με και στους χωρίς οικονομική επιβάρυνση, μία απόφαση ωστόσο η οποία ενέχει και πολιτικό κόστος όπως εκτιμάται καθώς κάτι τέτοιο θα προσθέσει ταλαιπωρία στους εμβολιασμένους.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο βρίσκεται και η αύξηση των εβδομαδιαίων rapid test για τους από τα δύο που υποχρεούνται τώρα στα 3 ή στα 4 και με κόστος, το οποίο επωμίζονται οι ίδιοι.

Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες ανακοινώσεις για νέα μέτρα αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Η στρατηγική αυτή βασίζεται σε δύο άξονες. Από την μία να ασκηθεί περαιτέρω -οικονομική- πίεση στους ανεμβολίαστους και από την άλλη να βοηθηθεί η ιχνηλάτηση σε εμβολιασμένους προκειμένου να μην μεταδίδουν τον ιό στις κοινωνικές τους συναναστροφές.

Τέλος στο τραπέζι, υπό συζήτηση, αλλά όχι ακόμη ψηλά στην λίστα βρίσκονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων, ως έσχατη λύση, από εξωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.