: Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε πώς από Σεπτέμβριο πρέπει να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι χθες Τετάρτη ανακοινώθηκαν 282 διασωληνωμένοι, ενώ ακριβώς πριν από ένα μήνα ήταν 123. «Αυτό δείχνει», όπως είπε, «μια μεγάλη κλιμάκωση η οποία σε βάθος χρόνου μπορεί να γίνει μη διαχειρίσιμη», ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα των .

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ήταν κατηγορηματικός στην αναγκαιότητα να εμβολιαστούν μέσα στον Σεπτέμβριο όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη. Μάλιστα, είπε ότι στις ηλικίες άνω των 50 ετών ο εμβολιασμός θα πρέπει να φτάσει σε ποσοστό 100%.

Ερωτηθείς για το τείχος ανοσίας, είπε ότι λόγω της το απαιτούμενο ποσοστό εμβολιασμών έχει ανέβει πολύ και με δεδομένο ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν μπορούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες.

Αναφερόμενος στο θέμα του αντιεμβολιασμού, είπε ότι γίνεται πολιτική εκμετάλλευση και όχι μόνο από κόμματα, συμπληρώνοντας ότι έχει καταργηθεί η λογική των πραγμάτων. Παράλληλα, απάντησε και στο ερώτημα αν θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε ορισμένους τομείς, λέγοντας ότι ο εμβολιασμός σε πολλές περιπτώσεις εργαζομένων θα πρέπει να είναι αυτονόητος.

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ