Κορονοϊός: Ανησυχία με τις μεταλλάξεις – Ο ιός μεταδίδεται κατά 50% ταχύτερα

Κορονοϊός: Ανησυχία με τις μεταλλάξεις – Ο ιός μεταδίδεται κατά 50% ταχύτερα

: Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ανέφερε πώς «Αντιπαλεύουμε ένα καινούργιο ιό, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, που μεταδίδεται κατά 50% ταχύτερα από τον προηγούμενο».

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι του κορονοϊού σε όλη τη χώρα. Το σύστημα υγείας πιέζεται συνεχώς καθώς 449 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας που μαζί με την εκτόξευση των ημερήσιων εισαγωγών οδηγούν σε περαιτέρω πίεση στο σύστημα Υγείας.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.219 νέα κρούσματα, 35 άνθρωποι κατέληξαν.

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής, από τα διαρκώς αυξανόμενα , λόγω και της διασποράς των μεταλλάξεων.

Σε όλη τη χώρα, 1.291 κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας και ακόμη 1.310 απλά κρεβάτια είναι καλυμμένα με περιστατικά covid. Παράλληλα, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Άρχισε η μετακίνηση non-covid στο στρατιωτικό νοσοκομείο Νίμιτς, το οποίο έχει παραχωρήσει 120 κλίνες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ήδη έχουν μεταφερθεί 70 ασθενείς, και ολοκληρώνεται η μεταφορά ακόμη 50 ασθενών από τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο, Ευαγγελισμό, Γεννηματάς και Ερυθρός Σταυρός.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είπε στην ΕΡΤ πως ότι αλλάξει από τις 16 Μαρτίου ελπίζουμε να αλλάξει προς το καλύτερο εφ όσον τηρηθούν και σωστά τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Αντιπαλεύουμε ένα καινούργιο ιό, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, που μεταδίδεται κατά 50% ταχύτερα από τον προηγούμενο. Βεβαίως, αντιπαρέβαλε, έχουμε και εμείς την εμπειρία δύο κυμάτων. Αναγνώρισε ότι η κούραση καθοδηγεί του πάντες και ιδίως αυτούς που καλούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα, δηλαδή το σύνολο των πολιτών.

Lockdown – Εξαδάκτυλος: Επιπέδωση των κρουσμάτων στην Αττική

Lockdown: Στο 60% η τηλεργασία στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου

Lockdown: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Ηράκλειο – Τι θα γίνει με τις εγγραφές

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !