Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: Μικρά τα ποσοστά λόγω ΚΕΑ

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: Μικρά τα ποσοστά λόγω ΚΕΑ

Κοινωφελής εργασία: Στους 4.816 ανήλθαν οι άνεργοι που μοριοδοτήθηκαν επειδή ήταν δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος αλλά προσλήφθηκαν με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ στους 34 δήμους, μόνον οι 657 σε σύνολο των 6.339 θέσεων που προσέφερε το πρόγραμμα

Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας υπολογίζονται σε 2.081 οι δικαιούχοι που θα είχαν μοριοδοτηθεί στην Α΄φάση του προγράμματος του για τους 17 δήμους. Επίσης στο πρόγραμμα προσλήψεων ανέργων στα νοσοκομεία μόνον 199 μοριοδοτήθηκαν και προσλήφθηκαν λόγω ΚΕΑ. Όπως είναι γνωστό το σύνολο των δικαιούχων της πρώτης φάσης του ανήλθε σε 48.587 νοικοκυριά, με συνολικό αριθμό ωφελούμενων 121.605 άτομα

Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κ. Φωτίου , σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ΚΕΑ ενώ αναφέρετε και στην διασύνδεση των δικαιούχων με συμπληρωματικές υπηρεσίες και αγαθά (δεύτερος πυλώνας) εφαρμόστηκε από τις Υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων. Η κ. Φωτίου αναφέρει ότι η ακριβής τήρηση στατιστικών στοιχείων για τον πυλώνα αυτό θα είναι εφικτή με την ενεργοποίηση των τριών Μητρώων (Ωφελουμένων, Φορέων και Κοινωνικών Προγραμμάτων) του Ενιαίου Γεωπληροφοριακού Συστήματος. Κάτι βέβαια που έως σήμερα δεν είναι έτοιμο. Σύμφωνα με την κ. Φωτίου η προώθηση των δικαιούχων στην αγορά εργασίας (τρίτος πυλώνας) εφαρμόστηκε σε πρώτη φάση μέσω της μοριοδότησής τους για συμμετοχή στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και κοινωφελούς εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ. Από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ σύμφωνα με το έγγραφο της κ. Φωτίου:

Για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 17 δήμων (δεν προβλεπόταν μοριοδότηση λόγω ) υπάρχουν:

• 245 επιτυχόντες και ταυτόχρονα άμεσα δικαιούχοι ΚΕΑ (κωδικός 1)

• 72 επιτυχόντες και ταυτόχρονα έμμεσα δικαιούχοι ΚΕΑ (κωδικός 2)

• 1263 επιλαχόντες και ταυτόχρονα άμεσα δικαιούχοι ΚΕΑ (κωδικός 1)

• 501 επιλαχόντες και ταυτόχρονα έμμεσα δικαιούχοι ΚΕΑ (κωδικός 2) Για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 34 δήμων υπάρχουν:

• 483 επιτυχόντες που μοριοδοτήθηκαν λόγω ΚΕΑ άμεσα δικαιούχοι (κωδικός 1)

• 174 επιτυχόντες που μοριοδοτήθηκαν λόγω ΚΕΑ έμμεσα δικαιούχοι (κωδικός 2)

• 1346 επιλαχόντες που μοριοδοτήθηκαν λόγω ΚΕΑ άμεσα δικαιούχοι (κωδικός 1)

• 732 επιλαχόντες που μοριοδοτήθηκαν λόγω ΚΕΑ έμμεσα δικαιούχοι (κωδικός 2) Για το πρόγραμμα των 4000 θέσεων του τομέα υγείας υπάρχουν: • 127 επιτυχόντες που μοριοδοτήθηκαν λόγω ΚΕΑ άμεσα δικαιούχοι (κωδικός 1)

• 72 επιτυχόντες που μοριοδοτήθηκαν λόγω ΚΕΑ έμμεσα δικαιούχοι (κωδικός 2) • 387 επιλαχόντες που μοριοδοτήθηκαν λόγω ΚΕΑ άμεσα δικαιούχοι (κωδικός 1)

• 175 επιλαχόντες που μοριοδοτήθηκαν λόγω ΚΕΑ έμμεσα δικαιούχοι (κωδικός 2)

Κοινωφελής εργασία στα σχολεία: Καθήκοντα και ωράριο εργασίας

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: ανακοινώνονται τα οριστικά αποτελέσματα

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !