ΚΕΑ- Προσλήψεις: Θέσεις εργασίας για δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔13/11/2017 - 16:43 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ευκαιρία να εργαστούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα έχουν 5.000 δικαιούχοι του (keaprogram.gr), στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την 15.000 ανέργων, ηλικίας 30 έως 49 ετών, που αναμένεται να ξεκινήσει εντός της εβδομάδας από τον (oaed.gr).

Το πρόγραμμα απευθύνεται γενικότερα σε ανέργους, αλλά ειδικά στη φετινή προκήρυξη προστέθηκαν άλλες 5.000 θέσεις που θα αφορούν αποκλειστικά δικαιούχους του , ώστε να αποκτήσουν ένα εισόδημα και να μην λαμβάνουν πια το επίδομα.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του για τουλάχιστον 3 μήνες, μακροχρόνια άνεργοι και δικαιούχοι ΚΕΑ. Ωστόσο η ημερήσια επιχορήγηση διαφέρει για κάθε κατηγορία δικαιούχων και ορίζεται στα 15 ευρώ για άνεργους 3μήνου, 18 ευρώ για μακροχρόνια άνεργους και 22 ευρώ για δικαιούχους , γράφει το insider.gr.

Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν μη μακροχρόνια άνεργους θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα διατηρήσουν το προσωπικό 3 επιπλέον μήνες χωρίς επιχορήγηση. Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν μακροχρόνια άνεργους και δικαιούχους ΚΕΑ δεν υποχρεούνται σε ανάλογη δέσμευση.

ΚΕΑ: Τα σημεία – «κλειδιά» και η σημαντική αλλαγή

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα:

• Οι επιχειρήσεις με προσωπικό 0-3 άτομα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για 1 ωφελούμενο.

• Επιχειρήσεις με προσωπικό από 4-8 άτομα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως 2 ωφελούμενους.

• Επιχειρήσεις με προσωπικό από 9-19 άτομα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως 3 ωφελούμενους.

• Επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως 5 ωφελούμενους.

Ωφελούμενοι είναι:

α) άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών

β) μακροχρόνια άνεργοι

γ) δικαιούχοι ΚΕΑ.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: