: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία, η οποία θα δείξει τα «δόντια» της και στην Αττική μέσα στις επόμενες εικοσιτέσσερις ώρες.

Πότε θα «χτυπήσει»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Θέμα, φαίνεται ότι θα σημειωθούν πολλά χιλιοστά βροχής στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας. Μάλιστα, πολλοί από τους κατοίκους της Εύβοιας που από την βροχή τα σπίτια τους έχουν αναγκαστεί και έχουν εγκαταλείψει τις κατοικίες τους καθώς είναι αδύνατο να τα προσεγγίσουν λόγω της λάσπης.

«Ουσιαστικά όλη η εβδομάδα θα χαρακτηριστεί από τον άστατο καιρό για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όμως, οι πιο δύσκολες μέρες θα είναι η Τρίτη (1η )και η Πέμπτη-Παρασκευή (2η κακοκαιρία). Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα εκδηλώνονται μπόρες, σποραδικές καταιγίδες ή ακόμη και τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις» λέει  ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Συνεχίζοντας δε λέει: «Και την Τρίτη αλλά ιδιαιτέρως το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής, τα φαινόμενα θα είναι σχεδόν εκτεταμένα, θα επηρεαστούν και το Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά και το Αιγαίο και μάλιστα κατά περιόδους και κατά τόπους οι θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος και πλημμυρικά φαινόμενα ενώ φαίνεται ότι θα σημειωθούν πολλά χιλιοστά βροχής στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας».

«Την Πέμπτη και την Παρασκευή στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθεί και η Αττική με ισχυρές κατά περιόδους καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες μια πτώση της τάξεως των 4-5 βαθμών και οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες και πολύ ισχυροί από την Πέμπτη ειδικά, με εντάσεις 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ στα πελάγη και ειδικά στο Ιόνιο» καταλήγει o Γιάννης Καλλιάνος.