Καμπανάκι: Κίνδυνος να χαθεί και το 2017 … οδεύουμε προς 4ο μνημόνιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔28/03/2017 - 08:32 | Author: Newsroom Ipaidia

Το πιο ζοφερό σενάριο προβλέπουν για τη χώρα κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες του τόπου αλλά και διεθνείς οίκοι.

Όπως επισημαίνουν οι συνεχείς καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο 4ο μνημόνιο.

Το εναλλακτικό σενάριο είναι η χρεοκοπία και το Grexit.

Αυτό αναφέρει και ο οίκος Citi, τονίζοντας ότι ένα τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα δείχνει ολοένα και πιο πιθανό.

Κορυφαίοι Έλληνες αξιωματούχοι σημειώνουν ότι το φάντασμα ενός ακόμα μνημονίου ή της χρεοκοπίας και του Grexit πλανάται και πάλι στον αέρα όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση.

Ενδεικτικά της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι τα όσα είπε στον realfm 97,8 ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας. Με τα σημερινά δεδομένα, τόνισε, δεν φαίνεται ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει στις αγορές το 2018 επομένως θα χρειαστεί ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Ή θα παραταθεί το τρέχον μνημόνιο ή θα έχουμε το 4ο μνημόνιο, ή χρεοκοπούμε.

Την ίδια ώρα δραματική έκκληση κάνει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και για τις συνέπειες που θα έχει η συνέχιση της αξιολόγησης. Δεν είμαστε ακόμα σε αδιέξοδο αλλά πολύ κοντά στον τοίχο είπε χαρακτηριστικά.

Loading...


  • europalso   ideascentral