Κακοκαιρία Ιανός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις – Πώς θα κάνετε την αίτηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔09/10/2020 - 13:22 | Author: Newsroom Ipaidia

Σε λειτουργία βρίσκεται από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την άμεση καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων από την κακοκαιρία «Ιανός».

Συγκεκριμένα, πρόκειται να καταβληθούν 5.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των πληγέντων κτιρίων και 8.000 ευρώ στις πληγείσες επιχειρήσεις. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέσω του gov.gr.

Σύμφωνα με την εξαγγελία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και σε συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, η οικονομική ενίσχυση θα δοθεί άμεσα με τη μορφή επιδόματος. Η δημιουργία της πλατφόρμας έγινε με ενέργειες του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας.

Πώς θα κάνετε την αίτηση 

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης απαιτεί μόνο τη συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας στο gov.gr με τη χρήση κωδικών Taxisnet. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί έλεγχος για την ακρίβεια των δηλώσεων.

Στο πλαίσιο της στεγαστικής συνδρομής της πολιτείας στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα συνδράμει τις εργασίες επισκευής σε οικίες και επιχειρήσεις, χορηγώντας κρατική αρωγή ίση με το 60% της εκτιμηθείσας ζημιάς κάθε κτιρίου.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: