Ακραία φαινόμενα σημειώνονται και σήμερα στη χώρα με την κακοκαιρία να σαρώνουν αρκετές περιοχές.

Η έντονη βροχόπτωση επηρέασε και την περιοχές της Αττικής όπως την Άνοιξη, τον Διόνυσος, την Εκάλη, τον Άγιο Στέφανο και τη Μαλακάσα όπου σημειώθηκε χαλαζόπτωση.

Χαλάζι έπεσε και στα Σπάτα ενώ αμέσως μετά ακολούθησε σφοδρή βροχόπτωση για περίπου 10 λεπτά, με αποτέλεσμα στην περιοχή να πλημμυρίσουν δρόμοι.

Το μεσημέρι, η κακοκαιρία έπληξε και περιοχές της Πελοποννήσου, με ισχυρά φαινόμενα να εκδηλώνονται σε Νεμέα, Ισθμό, Άργος και Ξυλοκέριζα Κορίνθου.

Βροχή έπεσε επίσης στην Αυλίδα, τη Χαλκίδα, τη Θήβα, τον Νέο Παλαμά Φθιώτιδας, την Αμφίκλεια και την Τραγάνα, ενώ πιο ασθενή ήταν τα φαινόμενα στην Άμφισσα, το Παλαιοχώρι, τον Παρνασσό, την Τανάγρα. Ισχυρή βροχή εκδηλώθηκε και στην Ελασσόνα.
Έρχεται δεύτερο ισχυρότερο κύμα σε λίγες ώρες στην Αττική

Από τις 18:00, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, αναμένεται το δεύτερο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει την ευρύτερη περιοχή της Αττικής με καταιγίδες και πολλούς κεραυνούς.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι στα Σπάτα – Έντονη βροχόπτωση και στο Κερατσίνι

Προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στα Σπάτα καθώς αρκετοί δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε και νωρίτερα στο Κερατσίνι.
Σημαντικές βροχοπτώσεις στην Αττική

Σημαντικές βροχοπτώσεις σημειώνονται στην Αττική. Από την κακοκαιρία επηρεάστηκαν κυρίως τα βόρεια τμήματα του νομού. Στην σχετική εικόνα παρουσιάζονται τα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως τις 14:00 περίπου. Όπως προκύπτει από αυτή, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο σταθμό του Αγίου Στεφάνου και ήταν ίσο με 53 χιλιοστά. Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη του καιρού στην Αττική σε σχεδόν πραγματικό χρόνο στο «Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ